Opublikowany przez: Monika C. 2021-05-17 12:39:17
Autor zdjęcia/źródło: Ania Starmach@instagram
Lubiana jurorka popularnego reality show o tematyce kulinarnej oraz autorka kilku książek z przepisami, kilka dni temu urodziła swoje drugie dziecko. Ania Starmach ma już córeczkę o wdzięcznym staropolskim imieniu - Jagienka, a teraz powitała na świecie synka Gustawa.
Temat powrotu do formy i sylwetki sprzed ciąży budzi wciąż wiele dyskusji. Wiele celebrytek pokazuje, jak szybko mają znowu płaskie brzuchy i “żadnych śladów” po ciąży. Często wprawia to w zakłopotanie młode mamy, którym nie udaje się to tak szybko lub zwyczajnie nie mają czasu o tym myśleć. Ania Starmach, podobnie jak blogerka Maffashion, właśnie opublikowała swoje zdjęcia, jak naprawdę wygląda kilka dni po porodzie.
Fot.: Instagram
Ania Starmach zapewnia, że: “W tym momencie mojego życia wygląd jest sprawą drugorzędną”. Świeżo upieczona mama dwójki dzieci zdecydowała się na ten wpis, ponieważ otrzymywała wiele wiadomości z pochwałami wyglądu i pytaniami jak to robi. W swoim instastory powiedziała więc: “Chciałam Wam pokazać dwie perspektywy: na wprost i z profilu”.
Fot.: Instagram
Jurorka zapewnia także, że “zgubienia” pociążowego brzuszka nie jest jej priorytetem. Wie, że jest to stan zupełnie naturalny, nie przejmuje się tym, a żeby było wygodnie nosi spodnie ciążowe z szerokim pasem.
Fot.: Instagram
Przy okazji Ania Starmach, jurorka popularnych programów kulinarnych “Masterchef” i “Masterchef Junior” podała przepis na szybką zupę z cukinii. Naprawdę szybką w przygotowaniu, bo teraz potrawy, których przygotowanie zajmuje więcej niż 30 minut są nierealne do przygotowania.
Zielona zupa krem z cukinii SKŁADNIKI:
2-3 cukinie,
Rosół/bulion (przygotowany wcześniej) lub woda
Odrobina czosnku i cebulki
Szpinak dla koloru (jeśli jest w lodówce)
Groszek ptysiowy
Cukinię pokrój z grubsza – będzie blendowana i dodaj do podsmażonej cebulki z czosnkiem. Następnie dodaj szpinak (dużo) i zalej bulionem, podgotuj ok. 15 minut i zblenduj. Zupę cukiniową możesz podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami (przyp. red.)
A Wy młode mamy, jak sobie radzicie z gotowaniem? Macie swoje ulubione i niewymagające długich przygotowań przepisy na ciepłe posiłki?
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.