2 kwietnia 2010 08:41 | ID: 184060
2 kwietnia 2010 08:54 | ID: 184064
2 kwietnia 2010 08:58 | ID: 184069
2 kwietnia 2010 09:48 | ID: 184110
Prosze bardzo;
Składniki:
Masło rozetrzeć na gładką masę z cukrem, żółtkami i aromatem. Dodać proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, ucierać. Stopniowo dodawać twaróg, dalej ucierajac. Na końcu dodać skórkę i/lub rodzynki, delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka.
Piec w wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 24 cm, przez około 60-70 minut. w temperaturze 175°C. Wystudzić w wyłączonym piekarniku.
2 kwietnia 2010 09:51 | ID: 184112
2 kwietnia 2010 09:56 | ID: 184116
2 kwietnia 2010 10:23 | ID: 184128
2 kwietnia 2010 10:25 | ID: 184130
2 kwietnia 2010 10:29 | ID: 184131
2 kwietnia 2010 10:33 | ID: 184135
2 kwietnia 2010 10:34 | ID: 184136
2 kwietnia 2010 10:34 | ID: 184138
2 kwietnia 2010 10:41 | ID: 184146
2 kwietnia 2010 10:44 | ID: 184148
2 kwietnia 2010 10:47 | ID: 184151
2 kwietnia 2010 10:54 | ID: 184158
2 kwietnia 2010 14:12 | ID: 184232
2 kwietnia 2010 14:18 | ID: 184235
2 kwietnia 2010 21:42 | ID: 184543
2 kwietnia 2010 21:47 | ID: 184548
Składniki:
1 kg twarogu 25 dag tłuszczu 1,5 szkl. cukru 4 jaja 4 łyżki mączki ziemniaczanej 0,5 szkl. mleka 6 paczek herbatników lub 2 kruche spody
Sposób przygotowania:
Tłuszcz rozpuścić w garnku, wsypać cukier, wymieszać, dodać zmielony twaróg wymieszany z żółtkami i gotować dalej, ciągle mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy. Teraz wlać wymieszaną z mlekiem mączkę ziemniaczaną - gotować jeszcze chwilkę i dodać ubite na pianę białka - gotować dalej ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Wylać na wyłożoną herbatnikami blaszkę i przykryć herbatnikami.
Na wierzchu rozsmarować (jak masa się już ściągnie) polewę czekoladową. Do masy serowej można oczywiście dodać bakalie: rodzynki, orzechy i co kto lubi w serniku.Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.