8 lipca 2010 09:12 | ID: 246756
8 lipca 2010 09:22 | ID: 246778
8 lipca 2010 10:24 | ID: 246824
8 lipca 2010 19:56 | ID: 247254
9 lipca 2010 15:22 | ID: 247705
9 lipca 2010 15:31 | ID: 247708
11 lipca 2010 15:44 | ID: 248550
11 lipca 2010 16:07 | ID: 248554
11 lipca 2010 17:56 | ID: 248573
11 lipca 2010 18:10 | ID: 248577
12 lipca 2010 08:20 | ID: 248763
7 października 2010 09:21 | ID: 304747
7 października 2010 15:24 | ID: 304984
7 października 2010 15:57 | ID: 304999
17 października 2010 20:09 | ID: 311249
17 października 2010 20:33 | ID: 311262
18 października 2010 10:11 | ID: 311464
13 grudnia 2010 08:26 | ID: 351682
Jako jeden z nielicznych kucharzy męskich, chciałem się z Wami podzielić przepisem, na bardzo proste, ale super smaczne (moim zdaniem) danie
Składniki:
0,5kg mięsa mielonego
0,5 - 1 litr wody
0,5 kostki rosołowej
1 cytryna
śmietana 18%
łyżka mąki
trochę mleka
przyprawy
Przygotowanie:
Mięso mielone przygotować tak, jak do kotletów mielonych (ja daję bułkę tartą, jajko i gotową przyprawę do mielonego). Wymieszać i zrobić ok 12 kulek.
Do wody wycisnąć sok z całej cytryny, dodać liście laurowe, ziele angielskie i pół kostki rosołowej i zagotować. Do gotującej się wody wrzucić kulki z mięsa i gotować ok 20 minut. Pod koniec gotowania wlać do tego śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i odrobiną mleka i wymieszać.
Danie najlepsze na drugi dzień
Smacznego
13 grudnia 2010 08:33 | ID: 351691
13 grudnia 2010 08:37 | ID: 351697
Jako jeden z nielicznych kucharzy męskich, chciałem się z Wami podzielić przepisem, na bardzo proste, ale super smaczne (moim zdaniem) danie
Składniki:
0,5kg mięsa mielonego
0,5 - 1 litr wody
0,5 kostki rosołowej
1 cytryna
śmietana 18%
łyżka mąki
trochę mleka
przyprawy
Przygotowanie:
Mięso mielone przygotować tak, jak do kotletów mielonych (ja daję bułkę tartą, jajko i gotową przyprawę do mielonego). Wymieszać i zrobić ok 12 kulek.
Do wody wycisnąć sok z całej cytryny, dodać liście laurowe, ziele angielskie i pół kostki rosołowej i zagotować. Do gotującej się wody wrzucić kulki z mięsa i gotować ok 20 minut. Pod koniec gotowania wlać do tego śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i odrobiną mleka i wymieszać.
Danie najlepsze na drugi dzień
Smacznego
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.