12 czerwca 2010 12:40 | ID: 227369
12 czerwca 2010 12:44 | ID: 227371
12 czerwca 2010 12:45 | ID: 227372
12 czerwca 2010 12:47 | ID: 227373
Cytrynowo-czosnkowy kurczak
Składniki:
Składniki na marynatę:
Wymieszać składniki marynaty. Zalać nią kawałki kurczaka i zostawić w lodówce w szczelnym zamkniętych naczyniu na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Odsączyć z marynaty kawałki kurczaka. Marynatę zachować. Kłaść mięso na ruszt i grillować smarując pozostałą marynatą.
12 czerwca 2010 12:48 | ID: 227375
12 czerwca 2010 12:49 | ID: 227378
12 czerwca 2010 15:00 | ID: 227409
12 czerwca 2010 22:51 | ID: 227693
13 czerwca 2010 09:04 | ID: 227756
13 czerwca 2010 11:05 | ID: 227865
13 czerwca 2010 11:07 | ID: 227866
13 czerwca 2010 11:08 | ID: 227868
13 czerwca 2010 11:10 | ID: 227870
1. Cebule i czosnek posiekac w kosteczke, wrzucic do garnka, dodac pozostale skladniki i zagotowac. Gotowac na malutkim ogniu ok 40 min az sos zgestnieje. 2. Mozna uzywac jako marynate do mies na grilla (super z zeberkami) lub jako dip. Smacznego :) 3. Extra dodatki smakowe: Jack Daniels lub inny bourbon, plynny "dym", miod, kawa espresso, sos sojowy.
24 marca 2014 17:47 | ID: 1096861
W sobotę już grilowaliśmy:) Sezon na grila uważam za otwarty:)
24 marca 2014 19:01 | ID: 1096884
uwielbiak białą kaszankę z bazylia i pomidorami na grilu,boczus,karkoweczke,do tego ciepelko zielona trawka zeby mozna bylo na niej polezec jak sie czlowiek obje,nie rajcuja mnie grile w marcu,dopiero maj dla mnie to odpowiedni okres
24 marca 2014 19:23 | ID: 1096900
My też już mieliśmy grilla w sobotę. Wszystko smakowało wybornie
24 marca 2014 19:25 | ID: 1096902
W sobotę już grilowaliśmy:) Sezon na grila uważam za otwarty:)
My niestety jeszcze nie bo jesteśmy z mężem w rozjazdach...
24 marca 2014 19:28 | ID: 1096906
U nas na grillu zawsze są szaszłyki - mniam...
29 kwietnia 2018 08:48 | ID: 1419026
U nas na grillu zawsze są szaszłyki - mniam...
Lubię szaszłyki.. pieczarki z mięskiem też mogą być pyszne..
No to zaczynamy!
29 kwietnia 2018 16:52 | ID: 1419049
Z doświadczenia wiem, że najbardziej smakuje wszystkim kiełbaska, kaszanka , boczek i karkówka. Gdy robię plastry karkówki, to marynuję ją wcześniej i do marynaty dodaję wódkę. Dzięki temu karkówka jest bardzo miękka i soczysta.
A na jutro przygotowałam marynowane paski schabu na patykach. A oprócz tego kiełbasa, kaszanka, mini kiełbaski , boczek i papryka, jabłka, cukinia, oscypki i cammembert. Jako dodatek śliwki i malutkie buraczki w occie jabłkowym.
29 kwietnia 2018 17:56 | ID: 1419056
U nas na grillu zawsze są szaszłyki - mniam...
Lubię szaszłyki.. pieczarki z mięskiem też mogą być pyszne..
No to zaczynamy!
My jeszcze grillowania nie zaczęliśmy na swojej działce ale na dniach na pewno zrobimy jeśli pogoda dopisze...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.