Chciałabym się spytać jak zimą radzicie sobie z daniami z grilla? Wykorzystujecie patelnie, grille elektryczne czy coś innego ?
20 stycznia 2016 17:33 | ID: 1275612
grill elektryczny :) piers z kurczaka np na nim robimy :)
20 stycznia 2016 18:19 | ID: 1275634
A co tam jak się człowiek uprze to można i między śniegiem napalić
20 stycznia 2016 18:20 | ID: 1275636
A co tam jak się człowiek uprze to można i między śniegiem napalić
A co tam, można i tak;) Ja z grila w zimie nie korzystam. Jedynie z patelni, ale marzy mi się gril elektryczny:)
20 stycznia 2016 18:26 | ID: 1275645
A co tam jak się człowiek uprze to można i między śniegiem napalić
A co tam, można i tak;) Ja z grila w zimie nie korzystam. Jedynie z patelni, ale marzy mi się gril elektryczny:)
ostatnio widzialam fajny na promocji
20 stycznia 2016 18:27 | ID: 1275647
A co tam jak się człowiek uprze to można i między śniegiem napalić
A co tam, można i tak;) Ja z grila w zimie nie korzystam. Jedynie z patelni, ale marzy mi się gril elektryczny:)
ostatnio widzialam fajny na promocji
Musżę coś skombinować;) Zjadłabym mięsko z grila...
20 stycznia 2016 20:47 | ID: 1275692
Żaneta, Ty masz własne podwórko, więc możesz sobie grillować do woli :D
21 stycznia 2016 09:41 | ID: 1275702
A jak się robi potrawy na takim elektrycznym to się dymi, bo ja mam taki obraz z pracy jak mieliśmy taki grill to się tak strasznie kopciło, znaczy tak tłuszcz się palił. I jakoś teraz nie jestem przekonana do nich. Ostatnio właśnie na tarasie tak z doskoku grllowaliśmy ale to nie to samo :)
21 stycznia 2016 10:03 | ID: 1275710
A jak się robi potrawy na takim elektrycznym to się dymi, bo ja mam taki obraz z pracy jak mieliśmy taki grill to się tak strasznie kopciło, znaczy tak tłuszcz się palił. I jakoś teraz nie jestem przekonana do nich. Ostatnio właśnie na tarasie tak z doskoku grllowaliśmy ale to nie to samo :)
no dymić się ciut dymi przyznam racje :)
21 stycznia 2016 11:21 | ID: 1275744
No włąśnie i taki grill to tylko w domu. A ostatnio widzałam na wystawie, jak byam w Krakowie taki jakiś, że niby nic nie dymi i można go używać w domu, pomimo że jest na węgiel. Cena takiego dużego 1000 zł, czyli w sumie podobnie jak taki elektryczny co widziałam. I sie teraz tak zastanawiam i myśle czy warto zaryzykować w coś nowego
21 stycznia 2016 11:39 | ID: 1275746
Na zimę tylko grill z zamykaną pokrywą ale też nie każdy. Musisz patrzyć co ma w środku i jak zbudowany ma piekarnik. Innymi słowy im w środku więcej tym lepiej ponieważ wolniej się będzie wystudzał. Im mniej otworów tym mniejszy efekt komina i łatwiej utrzymać temperaturę.
21 stycznia 2016 11:49 | ID: 1275748
E tam...wolę gotowanie na parze, zdrowiej. Grill tylko okazjonalnie
21 stycznia 2016 12:46 | ID: 1275765
E tam...wolę gotowanie na parze, zdrowiej. Grill tylko okazjonalnie
a widzisz ja nie mam parowaru :(
22 stycznia 2016 14:17 | ID: 1276065
Na zimę tylko grill z zamykaną pokrywą ale też nie każdy. Musisz patrzyć co ma w środku i jak zbudowany ma piekarnik. Innymi słowy im w środku więcej tym lepiej ponieważ wolniej się będzie wystudzał. Im mniej otworów tym mniejszy efekt komina i łatwiej utrzymać temperaturę.
Ale to mówisz o takim grillu co robi się go na polu? A mi chodzi o taki żeby w domu można, żeby ciepło było. :) A czytałam jeszce więcej o tym grillu co go widziałam i tam niby jest ten węgiel właśnie bukowy i on nie dymi, a jeszcze jest tam misa i ten tłuszcz nie kapie na węgiel i to właśnie dzięki temu grill nie dymi
24 stycznia 2016 11:21 | ID: 1276364
Z każdego grilla wydobędzie się jakiś dym. Nie chcę mi się wieżyć że jest węgiel który nie dymi. Separacja tłuszczu od żażącego się węgla ma bardzie za zadanie uczynić jedzenie na nim przygotowane bardziej zdrowym ponieważ tłuszcz spalany bespośrednio na węglu wytwarza toksyczne zwiążki które mają zły wpływ na człowieka. Jeżeli grill do domu to rozważyłbym jakieś patelnie lub płyty żeliwne do postawienia na palnik gazowy a dopiero potem grill elektryczny. Najbardziej będą przypominać grilla zewnętrznego.
1 lutego 2016 18:36 | ID: 1278969
no nie wiem, co Ci napisać bo go jeszcze nie mam :) szukałam informacji na innych forach i ktoś pisał, że kupił coś takiego w Krakowie igrilluje i nie dymi, rozpala się 3 min, potrawy ponoć wychodzą takie jak z normalnego a nawet smaczniejsze bo nie są zwęglone
1 lutego 2016 19:37 | ID: 1278974
Oj gdzie to jeszcze do grilowania.. ja poczekam aż można będzie na powietrzu posiedzieć bo tak najbardziej smakuje
1 lutego 2016 20:36 | ID: 1278999
Oj gdzie to jeszcze do grilowania.. ja poczekam aż można będzie na powietrzu posiedzieć bo tak najbardziej smakuje
juz sie da , u nas ciepluitko dzis bylo
1 lutego 2016 22:47 | ID: 1279044
Oj gdzie to jeszcze do grilowania.. ja poczekam aż można będzie na powietrzu posiedzieć bo tak najbardziej smakuje
juz sie da , u nas ciepluitko dzis bylo
no tak! Snieg nie leży, jak by się tak uparł.. tylko jedzonko by za szybko stygło..
2 lutego 2016 08:36 | ID: 1279084
Jak dla mnie grill to tylko na powietrzu... to jest to...
2 lutego 2016 09:48 | ID: 1279096
Jak dla mnie grill to tylko na powietrzu... to jest to...
to prawda!!! zjadłabaym iełabaskę z grilla:D:D
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.