Mam zamarynowaną karkówkę i pomyślałam aby usmażyc ją na patelni. Do tej pory tylko dusiłam lub robiłam z pieca. Ale może pyszna by była z patelni? Tylko w jaki sposób smażyc aby w środku nie była surowa ani sucha z zewnątrz?
10 października 2012 22:06 | ID: 844068
Ja tam dzisiaj bitki z karkówki robiłam - prosto i smacznie...
ja z karkówki raczej nie robię, jeśli już to z szynki. W karkówce za dużo jest poprzerastanych kawałków :)
Moi domownicy wolą bitki z karkówki, szynka za sucha jest... Szynkę robię duszoną w warzywach... mniam
No właśnie - to wszystko zależy od upodobań osób, które jedzą :)
A podzielisz się przepisem na tą duszoną szynkę? :) Bardzo to skomplikowane jest? I czy da się ją później na kanapki wykorzystać jak zostanie z obiadu? :)
10 października 2012 22:41 | ID: 844073
Zalewa z maggi - jakoś mi to nie dokońca pasuje. Maggi raczej nie używam u siebie w kuchni, nie wiem czy bym się przekonała do czegoś takiego. No chyba, że to są ze 2 krople to może, ale takiego mocnego dominującego smaku to bym nie wytrzymała :)
Maggi nie zdominowało w tym wypadku smaku mięsa.zyskało ono raczej ciekawy smak.Kwestia gustu oczywiście.Ja przeciwko ziołom nic nie mam,używam ich dużo i lubię.Ale warto czasem spróbować czegos innego.
20 sierpnia 2020 13:52 | ID: 1466538
Karkówka z patelni szczególnie grillowej to świetny pomysł na obiad, dobra patelnia działa cuda. Sam kupiłem jedną z tego sklepu i jestem nią zachwycony https://www.smakprostoty.pl/finezyjna-kuchnia/patelnie-z-naturalnego-zeliwa
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.