-
1
usunięty użytkownik
2012-02-11 14:44:14
11 lutego 2012 14:44 | ID: 743922
masło (niesolone) i oliwa. rzadko olej.
-
2
kwadracik
Zarejestrowany: 16-01-2011 16:14 .
Posty: 11242
2012-02-11 14:53:41
11 lutego 2012 14:53 | ID: 743926
Oleju i oliwy.Czasem masła,smalec też czasem idzie w ruch,ale rzadko.
-
3
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2012-02-11 14:59:03
11 lutego 2012 14:59 | ID: 743928
-
4
Sylwiaws
Zarejestrowany: 15-12-2009 23:07 .
Posty: 4215
2012-02-11 14:59:57
11 lutego 2012 14:59 | ID: 743930
Masło, olej i czasem margaryna do ciasta....
-
5
magdax78
Zarejestrowany: 28-04-2011 14:46 .
Posty: 1137
2012-02-11 15:00:35
11 lutego 2012 15:00 | ID: 743932
oliwa z oliwek, olej rzepakowy wyciskany na zimno, czasami maslo...
-
6
usunięty użytkownik
2012-02-11 15:28:19
11 lutego 2012 15:28 | ID: 743942
Masła i oleju....margaryny tylko do pieczenia.
-
7
usunięty użytkownik
2012-02-11 16:38:00
11 lutego 2012 16:38 | ID: 743965
Maslo do smarowania, margaryna do pieczenia, oliwa do salatek a olej do smazenia.
-
8
Justyna mama Łukasza
Zarejestrowany: 09-10-2010 22:03 .
Posty: 7326
2012-02-11 17:01:26
11 lutego 2012 17:01 | ID: 743970
Mało, oliwa i olej w zależności do czego. Maragyrną maż czasem chleb smaruje.
-
9
bielinek_kapustnik
Zarejestrowany: 08-04-2011 10:58 .
Posty: 1112
2012-02-11 17:24:54
11 lutego 2012 17:24 | ID: 743979
Masło i olej lub oliwa, z równą czestotliwością. Jeszcze smalec, ale okazjonalnie, więc nie zaznaczałam.
-
10
usunięty użytkownik
2012-02-11 19:23:15
11 lutego 2012 19:23 | ID: 744041
U nas najwięcej "schodzi" oliwy z oliwek lub pestek winogron i margaryna :)
-
11
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2012-02-11 19:24:37
11 lutego 2012 19:24 | ID: 744043
olej i masło. mam słoik tłuszczu ze skwarkami w lodówce,ale używam tylko do klusek z serem
-
12
aluna
Zarejestrowany: 17-09-2008 08:35 .
Posty: 4070
2012-02-11 20:54:07
11 lutego 2012 20:54 | ID: 744105
Oliwa i własnej roboty masło :D
-
13
etka
Zarejestrowany: 15-01-2010 08:37 .
Posty: 2849
2012-02-11 21:07:48
11 lutego 2012 21:07 | ID: 744117
Masło (82% tłuszczu) - do smarowania pieczywa
Masło klarowane - do smażenia jajecznicy
Smalec - do smażenia mięsa
Olej - do smażenia frytek, placków itp.
Oliwa - do sałatek
-
14
usunięty użytkownik
2012-02-12 05:33:26
12 lutego 2012 05:33 | ID: 744203
Oliwy i olej z pestek winogron :)
-
15
usunięty użytkownik
2012-02-12 09:37:01
12 lutego 2012 09:37 | ID: 744285
Czy ktoś oprócz mnie zauważył, że ma zgagę po oleju kokosowym?
Niby można nim smarować pieczywo i przyrządzać na nim orientalne potrawy... mi przeszkadza jego zapach kiedy sie rozgrzeje i dostaję zgagi, okropnej.
-
16
usunięty użytkownik
2012-02-12 09:37:06
12 lutego 2012 09:37 | ID: 744286
Masło do smarowania, a oliwa lub olej słonecznikowy do gotowania, pieczenia lub smażenia.
-
17
usunięty użytkownik
2012-02-12 12:23:50
12 lutego 2012 12:23 | ID: 744405
Oleju, masła, czasem smalcu.
-
18
kokolino
Zarejestrowany: 21-12-2011 16:41 .
Posty: 30
2012-05-01 11:32:37
1 maja 2012 11:32 | ID: 779154
U mnie króluje olej rzepakowy - według najnowszych badań ma najkorzystniejszy skład tłuszczowy, wspomaga walkę z cholesterolem, jest bogaty w omega-3 i witaminy A i E.
-
19
usunięty użytkownik
2012-05-01 11:49:46
1 maja 2012 11:49 | ID: 779161
Do pieczywa uzywamy masla,pieczemy zazwyczaj bez tluszczu a do salatek oliwa z oliwek
-
20
karolina24
Zarejestrowany: 16-02-2012 13:24 .
Posty: 645
2012-05-01 12:55:11
1 maja 2012 12:55 | ID: 779188
Ostatnio edytowany: 01-05-2012 12:55, przez: karolina24