-
1
usunięty użytkownik
2012-01-19 17:08:22
19 stycznia 2012 17:08 | ID: 728991
Pieprzów mam mnóstwo bo do wszystkiego coś innego. Mamy pieprz cytrynowy i czosnkowy mielony, biały mielony, czarny mielony... Mamy pieprz zwykły w całości do zup, mamy też pieprz w młynku: czarny, kolorowy oraz młynek, gdzie jest jednocześnie sól i pieprz ;)
-
2
usunięty użytkownik
2012-01-19 17:37:50
19 stycznia 2012 17:37 | ID: 729009
Czarny, biały, zielony lub kolorowy - koniecznie w calości bo mam własny młynek. Z takich smakowych to czasami pokuszę się o cytrynowy. I lubię ziołowy :)))
-
3
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2012-01-19 17:44:59
19 stycznia 2012 17:44 | ID: 729013
U nas zdecydowanie króluje pieprz czarny. W ziarenkach lub mielony. Ja lubię, ale chłopcy nie lubią pieprzów smakowych.
-
4
usunięty użytkownik
2012-01-19 17:53:24
19 stycznia 2012 17:53 | ID: 729022
Tylko czarny. Kupuję w ziarenkach i sama mielę.
-
5
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2012-01-19 18:55:43
19 stycznia 2012 18:55 | ID: 729061
używam czarnego pieprzu w młynku
-
6
usunięty użytkownik
2012-01-19 18:58:46
19 stycznia 2012 18:58 | ID: 729064
pieprz tylko w ziarenkach - w jednym młynku czarny, w drugim kolorowy
-
7
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2012-01-19 19:06:40
19 stycznia 2012 19:06 | ID: 729069
czarny lub kolorowy - w młynku ...
-
8
anna07
Zarejestrowany: 15-01-2011 20:28 .
Posty: 8123
2012-01-19 20:10:55
19 stycznia 2012 20:10 | ID: 729108
-
9
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2012-01-19 20:36:01
19 stycznia 2012 20:36 | ID: 729124
Czarny w ziarenkach do wywarów. Kolorowy i biały w młynkach do sałatek, surówek i past. A oprócz tego ziołowy do zupy pomidorowej, potraw z kapusty i mięsa mielonego.
-
10
kamamama
Zarejestrowany: 17-01-2012 20:27 .
Posty: 10
2012-01-19 20:41:10
19 stycznia 2012 20:41 | ID: 729127
Podstawa to ziołowy do pomidorów na kanapkę :)
-
11
Melisa
Zarejestrowany: 07-08-2010 22:41 .
Posty: 8231
2012-01-19 20:42:06
19 stycznia 2012 20:42 | ID: 729129
Ja lubię kolorowy prosto z młynka.
-
12
usunięty użytkownik
2012-01-19 21:58:57
19 stycznia 2012 21:58 | ID: 729183
Czarny mielony do zupy. Biały mielony do babeczek. Kolorowy świeżo mielony na gotowe potrawy:)
-
13
kwadracik
Zarejestrowany: 16-01-2011 16:14 .
Posty: 11242
2012-01-19 22:03:17
19 stycznia 2012 22:03 | ID: 729189
Ja wolę w ziarenkach czarny i kolorowy.Jako,że mieszkam z tesciowa to jest i mielony.Używam też ziołowego i cytrynowego.
-
14
usunięty użytkownik
2012-01-19 22:19:29
19 stycznia 2012 22:19 | ID: 729206
kwadracik (2012-01-19 22:03:17)
Ja wolę w ziarenkach czarny i kolorowy.Jako,że mieszkam z tesciowa to jest i mielony.Używam też ziołowego i cytrynowego.
Witaj Sylwia:) Do czego używasz pieprz cytrynowy?
-
15
kwadracik
Zarejestrowany: 16-01-2011 16:14 .
Posty: 11242
2012-01-19 22:23:41
19 stycznia 2012 22:23 | ID: 729208
witaminkaa (2012-01-19 22:19:29)
kwadracik (2012-01-19 22:03:17)
Ja wolę w ziarenkach czarny i kolorowy.Jako,że mieszkam z tesciowa to jest i mielony.Używam też ziołowego i cytrynowego.
Witaj Sylwia:) Do czego używasz pieprz cytrynowy?
Witaj Krysiu:-).Głównie do ryby,choć zdarza mi się eksperymentalnie dodawać gdzie popadnie i czekać co z tego wyniknie.Na razie się nie zawiodłam.Jeśli robię sama dla siebie pomidorka z cebula i oliwą to tez posypuje obficie pieprzem cytrynowym.
-
16
usunięty użytkownik
2012-01-20 04:48:49
20 stycznia 2012 04:48 | ID: 729303
Widzę że czarny mimo wszystko króluje:)
Widziałam gdzieś ostatnio pieprz czosnkowy, ale sie nie skusiłam.
Za to ten cytrynowy, to uwielbiam :)
-
17
usunięty użytkownik
2012-01-20 12:33:15
20 stycznia 2012 12:33 | ID: 729564
Odkąd zaopatrzyłam się w młynek preferuję zairnisty: czarny albo kolorowy.
-
18
Justyna mama Łukasza
Zarejestrowany: 09-10-2010 22:03 .
Posty: 7326
2012-01-20 12:51:51
20 stycznia 2012 12:51 | ID: 729572
czarny biały i cytrynowy teraz mam wymieszane razem
-
19
usunięty użytkownik
2012-01-20 13:38:21
20 stycznia 2012 13:38 | ID: 729625
Mam czarny mielony i w kólkach, oraz biały mielony.
Innych nie stosuje.
-
20
usunięty użytkownik
2012-01-21 05:24:10
21 stycznia 2012 05:24 | ID: 730097
oo biały też uzywam!:)
Zwłaszcza do beszamelu :)