24 października 2009 17:24 | ID: 67343
26 października 2009 08:40 | ID: 68135
DIABELSKIE ZIEMNIACZKI
Składniki 0,5kg mielonego mięsa 2kg ziemniaków 1puszka kukurydzy 200g 1puszka czerwonej fasoli 200g 1 cebula 1 papryka czerwona 2 pomidory 1 mała puszka koncentratu pomidorowego sól pieprz ostra, mielona papryka 1. Ziemniaki gotować w łupinkach przez ok.10 min. 2. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i paprykę. 3. Dodać mięso i całość smażyć ok. 5min. 4. Następnie dodać pokrojone pomidory, fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. 5. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką. 6. Ostudzone ziemniaki przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środek. Następnie wypełnić je farszem. 7. Ziemniaki z farszem owinąć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nastawionym na 180° C przez 30 min.
26 października 2009 08:41 | ID: 68136
Zupa prowansalska puszka groszku puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej makaron zacierkowy okolo 400-500gr mięsa mielonego koncentrat pomidorowy ziola prowansalskie czosnek granulowany mięso mielone smażymy. W garczku przygotowywujemy rosół do garczka wrzucamy odsączone warzywa z puszek. zagotowywujemy - dodajemy mięso i makaron zacierkowy (około 1/3 - 1/2 paczki wystarczy)i gotujemy tyle żeby makaron się ugotował (8-10min) na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, czosnek granulowany i ziola prowansalskie - solimy do smaki i można jeszcze to zagotować i koniec. Najlepiej zrobić dzien wczesniej wieczorkiem Porcja na ok. 12 osób
27 października 2009 02:42 | ID: 68624
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.