Do jajecznicy dodawałam zazwyczaj osobno:
- Boczek
- Kiełbasę
- Szczypiorek
- Cebulę
- Pomidory
- Zioła prowansalskie
- sól i pieprz
Mąż woli rzadką, ja wolę ściętą:)
A ty w jakim wydaniu jesz ją?
2 listopada 2011 09:35 | ID: 672779
Tylko ściętą i tylko z szynką i szczypiorem.
2 listopada 2011 09:45 | ID: 672791
robię z boczkiem szczypiorkiem i pomidorem najczęściej ale robiłam też
z pieczarkami
z oliwkami
ser zolty
papryka
mąż uwielbia z ketchupem ...
2 listopada 2011 09:48 | ID: 672793
robię z boczkiem szczypiorkiem i pomidorem najczęściej ale robiłam też
z pieczarkami
z oliwkami
ser zolty
papryka
mąż uwielbia z ketchupem ...
mniam:)
2 listopada 2011 09:55 | ID: 672797
Ja najbardziej lubię zwykłą, najzwyklejszą: jajka i sól smażone na maśle - ścięta. Czasem robię wariacje z kiełbasą czy pomidorem ale wolę bez.
2 listopada 2011 10:01 | ID: 672800
Koniecznie z cebulą, czasem dodam boczek, szynkę lub paprykę.
Niedano szwagierka nauczyla mnie nowej techniki smażenia jajecznicy. Wbijam jajka i mieszam tylko białka omijając żółtka, tak aby ścięło się pierwsze. Gdy białko się zetnie w całości szybko mieszam żółtka i po chwili zdejmuję z ognia. dzięki temu bialko mam ścięte w całości a żółtko jest lekko pływające.
2 listopada 2011 10:12 | ID: 672804
jajecznicy nie lubię...wolę jajeczko na twardo w majonezie
małżonek lubi ,,kombinowaną''czy to kiełbaska czy boczuś ,cebulka pomidorek i koniecznie odrobina śmietany
Kuba lubi omlet....z cukrem
2 listopada 2011 10:16 | ID: 672807
aaaa i robie ją na maśle lub śmietanie a Wy?
2 listopada 2011 10:22 | ID: 672810
aaaa i robie ją na maśle lub śmietanie a Wy?
Tylko i wyłącznie na maśle :)
Chyba, że kombinowana dla Łukasza z dodatkami to wtedy na odrobinie smalcu
2 listopada 2011 10:26 | ID: 672814
Do jajecznicy dodawałam zazwyczaj osobno:
- Boczek
- Kiełbasę
- Szczypiorek
- Cebulę
- Pomidory
- Zioła prowansalskie
- sól i pieprz
Mąż woli rzadką, ja wolę ściętą:)
A ty w jakim wydaniu jesz ją?
Ja lubię taka ja Ty i koniecznie mocno sciętą, rzadkiej się brzydze
2 listopada 2011 10:32 | ID: 672817
Tylko ścięte z wędlinką, kiełbaską, pomidorem, papryką, cebulką, szczypiorkiem i czasami posypuję serem i polewam keczupem..
2 listopada 2011 11:02 | ID: 672847
jajko, masełko, szynka, odrobina soli i dużo pieprzu
2 listopada 2011 11:40 | ID: 672868
najbardziej nam smakuje średnio ścięta. jadamy na maśle,boczku i ze szczypiorem,rzodkiewką. popieprzoną i posoloną :)
2 listopada 2011 15:27 | ID: 673056
Koniecznie na maśle:)
2 listopada 2011 15:31 | ID: 673058
Ja lubie ściętą, a Mąż raczej taką na pół ściętą.
Do jajecznicy dodaję sól, czasami kiełbasę.
2 listopada 2011 15:49 | ID: 673070
Ja lubie scieta a w niej sol, troche pieprzu (niekoniecznie musi byc), pomidor, boczek albo kielbaska zalezy co w domciu jest pod reka, mniam:)...a no i obowiazkowo cebulka.
2 listopada 2011 16:04 | ID: 673086
Nie przepadam za jajecznicą, ale jak już, to najlepiej bez żadnych dodatków, lekko posolona i lekko ścięta. No i oniecznie na masełku.
2 listopada 2011 16:15 | ID: 673107
Ja lubię klasyczną na maśle bez dodatków. Mój mąż natomiast często dodaje cebulę, szczypiorek lub pomidory
2 listopada 2011 17:27 | ID: 673169
Cebula (zeszklona), szyneczka, potem jaja, na koniec starkowany ser żółty i bazylia - uwielbiam!
2 listopada 2011 17:40 | ID: 673188
Zamiast jajecznicy robię jajko na mięko Nie lubimy jajecznicy
2 listopada 2011 17:56 | ID: 673211
jajecznica pół ścieta z sola i z cebulka.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.