Gdzieś wyczytałam że coś można dołożyć do panierki przy smażeniu np. kotletów schabowych aby były chrupiące.Tylko nie wiem gdzie to wyczytałam i co to było!? Pomóżcie A może jakieś inne triki znacie dla ulepszenia takich zwykłych schabowych?
24 czerwca 2011 11:59 | ID: 569999
Słyszałam coś o tłuczonych płatkach kukurydzianych...
24 czerwca 2011 12:02 | ID: 570005
Słyszałam coś o tłuczonych płatkach kukurydzianych...
Pokruszone są dobre i schabowe mają taki fajny smak i zapach:-D
24 czerwca 2011 12:04 | ID: 570006
Z płatkami robiłam. A co powiecie o startym żółtym serze pomieszanym z bułką tartą?
24 czerwca 2011 12:12 | ID: 570009
Mąka ziemiaczana połączona z przyprawami najbardziej pasuje do mięsa drobiowego-kotlecików,udek smażonych...Wychodzą bardzo chrupiace.
24 czerwca 2011 16:14 | ID: 570171
Z płatkami robiłam. A co powiecie o startym żółtym serze pomieszanym z bułką tartą?
Robiłam i są pyszne jesli ktoś lubi ser;)
Ja uwielbiam:)
24 czerwca 2011 16:33 | ID: 570183
Z płatkami robiłam. A co powiecie o startym żółtym serze pomieszanym z bułką tartą?
tez dobre połączenie, tylko zalezy na jakiej patelni smażysz:)
Ja uwielbiam w mace kukurydzianej i dodaje troszke kaszy kukurydzianej, nie tej dla dzieci:P - fajne chrupkie :)
Płatki kukurydziane - dla mnie bomba:)
Z sezamem tez robie, ale za duzo nie daje, bo sezam szybko sie rumieni.
24 czerwca 2011 16:34 | ID: 570184
Ser lubi się przypalać podczas smażenia. Ja do bułki tartej dosypuję płatki kukurydziane i ziarno sezamu. Jadłam tez takie z wiórkami kokosowymi.
24 czerwca 2011 16:36 | ID: 570187
Ser lubi się przypalać podczas smażenia. Ja do bułki tartej dosypuję płatki kukurydziane i ziarno sezamu. Jadłam tez takie z wiórkami kokosowymi.
o, tez robiłam!:)
tez smaczne:)
24 czerwca 2011 16:50 | ID: 570198
A ja tam wolę bez panierki i bez smażenia. Wrzucam do foli lub rękawa i do piekarnika. Jest mniej sprzątania i stanowczo zdrowiej.
24 czerwca 2011 16:54 | ID: 570202
Cholercia, przeczytałem "panienka do kotleta"...
Z żółtym serem mi nie smakuje, jakieś takie dziwne. Najchetniej faktycznie zjadam te z rękawa, tyle że dobrze natarte przyprawami (czosnek, sół, papryka, wegeta).
Moi rodzice robili panierkę tylko z bułki tartej (i jajka, oczywiście), Tutaj robi się panierke z bułki tartej mieszanej z mąką.
24 czerwca 2011 16:59 | ID: 570208
Cholercia, przeczytałem "panienka do kotleta"...
Z żółtym serem mi nie smakuje, jakieś takie dziwne. Najchetniej faktycznie zjadam te z rękawa, tyle że dobrze natarte przyprawami (czosnek, sół, papryka, wegeta).
Moi rodzice robili panierkę tylko z bułki tartej (i jajka, oczywiście), Tutaj robi się panierke z bułki tartej mieszanej z mąką.
Marzy Ci się?
24 czerwca 2011 17:03 | ID: 570215
Cholercia, przeczytałem "panienka do kotleta"...
Z żółtym serem mi nie smakuje, jakieś takie dziwne. Najchetniej faktycznie zjadam te z rękawa, tyle że dobrze natarte przyprawami (czosnek, sół, papryka, wegeta).
Moi rodzice robili panierkę tylko z bułki tartej (i jajka, oczywiście), Tutaj robi się panierke z bułki tartej mieszanej z mąką.
Robert czyżby "głodnemu chleb na myśli';)
24 czerwca 2011 22:31 | ID: 570377
Cholercia, przeczytałem "panienka do kotleta"...
Z żółtym serem mi nie smakuje, jakieś takie dziwne. Najchetniej faktycznie zjadam te z rękawa, tyle że dobrze natarte przyprawami (czosnek, sół, papryka, wegeta).
Moi rodzice robili panierkę tylko z bułki tartej (i jajka, oczywiście), Tutaj robi się panierke z bułki tartej mieszanej z mąką.
Marzy Ci się?
Popłakałam się ze śmiechu
24 czerwca 2011 22:41 | ID: 570381
Ja robie tradycyjne te w bułce moj syn preferuje w płatkach w ostateczności, sera unikam, bo zbyt tłusto, staram się jak najmniej smażyć, ale czasem się chce.
25 czerwca 2011 05:09 | ID: 570453
Cholercia, przeczytałem "panienka do kotleta"...
Z żółtym serem mi nie smakuje, jakieś takie dziwne. Najchetniej faktycznie zjadam te z rękawa, tyle że dobrze natarte przyprawami (czosnek, sół, papryka, wegeta).
Moi rodzice robili panierkę tylko z bułki tartej (i jajka, oczywiście), Tutaj robi się panierke z bułki tartej mieszanej z mąką.
Robert czyżby "głodnemu chleb na myśli';)
Jak to mowia, głodny głodnemu wypomni :)
25 czerwca 2011 09:47 | ID: 570530
Ale smaczny wątek;)
25 czerwca 2011 10:06 | ID: 570543
Moja papierka to jajko rozbełtane z solą i pieprzem, potem bułka tarta. Pod koniec pieczenia, jedną stronę posypuję wiórkami z sera żółtego. Palce lizać!
26 czerwca 2011 11:31 | ID: 571138
Z płatkami robiłam. A co powiecie o startym żółtym serze pomieszanym z bułką tartą?
Schabowe i piersi z płatkami. A serek spróbój dodać do mielonych. ( takie mielone z niespodzianką) mniam ( tylko ser musi być dobry i się fajnie roztapiać:))) pycha:))
Złyszałm jeszce że piersi są dobre z płatkami migdałowymi ( jak zrobię to dam znać jak smakuje) :))) i ty ozna spróbować orzeszki potłuczone np też:))) DUŻo mozna wymyśleć:))
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.