-
61
usunięty użytkownik
2010-11-02 14:00:12
2 listopada 2010 14:00 | ID: 320692
Bo frytki na noc Ala to jakby nie było niedobre rozwiązanie :)))
-
62
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2010-11-02 14:42:05
2 listopada 2010 14:42 | ID: 320739
Mama Tymka napisał 2010-11-02 14:00:12Bo frytki na noc Ala to jakby nie było niedobre rozwiązanie :)))
Wiem, ratuję się nospą. Jak była u mnie klientka myślałam, że padnę, kompletnie nie wiedziałam co do mnie mówi.
-
63
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-11-12 13:15:08
12 listopada 2010 13:15 | ID: 326814
Ja dziś chcę zrobić talarki. Chyba zrobię takie grubsze, w rękawie:))) Frytki mieliśmy przedwczoraj:)
-
64
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:18:19
12 listopada 2010 13:18 | ID: 326819
Sonia napisał 2010-11-12 13:15:08Ja dziś chcę zrobić talarki. Chyba zrobię takie grubsze, w rękawie:))) Frytki mieliśmy przedwczoraj:)
A jak je robisz, jesli mozna zapytać?
-
65
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:20:48
12 listopada 2010 13:20 | ID: 326820
i znowu mi wątek Ali ochotę na frytki narobił :)))
-
66
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-11-12 13:24:17
12 listopada 2010 13:24 | ID: 326824
annas82 napisał 2010-11-12 13:18:19Sonia napisał 2010-11-12 13:15:08Ja dziś chcę zrobić talarki. Chyba zrobię takie grubsze, w rękawie:))) Frytki mieliśmy przedwczoraj:)
A jak je robisz, jesli mozna zapytać?
Kroję ziemiaki w kółka, czyli talarki. Wyglądają jak chipsy, tylko grubsze. Posypuję przyprawą do ziemiaków, jarzynką, lub wegetą. Dodaję łyżeczkę oliwy, lub zwykłego oleju. Zawijam w rękaw i po piekarnika. Piekę jakieś 40-50 minut, aż do złotego koloru. Podaję jak frytki:)
-
67
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:27:08
12 listopada 2010 13:27 | ID: 326827
Debris napisał 2010-11-12 13:20:48i znowu mi wątek Ali ochotę na frytki narobił :)))
mam to samo
-
68
madalenadelamur
Zarejestrowany: 22-02-2010 11:02 .
Posty: 3921
2010-11-12 13:30:13
12 listopada 2010 13:30 | ID: 326830
U nas przed wczoraj były frytki.Jak zwykle mąż obiera a ja kroje szybko i sprawnie ;0)
Czasami jest ochota aby zjeść nie zdrowo,zgrzeszyć ;0)
Ale co tam.;)
-
69
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:31:01
12 listopada 2010 13:31 | ID: 326831
pchelka napisał 2010-11-12 13:27:08Debris napisał 2010-11-12 13:20:48i znowu mi wątek Ali ochotę na frytki narobił :)))
mam to samo
weź zrób i podrzuć mi do sklepu
-
70
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-11-12 13:31:13
12 listopada 2010 13:31 | ID: 326832
pchelka napisał 2010-11-12 13:27:08Debris napisał 2010-11-12 13:20:48i znowu mi wątek Ali ochotę na frytki narobił :)))
mam to samo
Mogłam go nie "wyciągać";)))) Ale też mam chęć na coś takiego innego, więc pomyślałam o frytasach:)))
-
71
madalenadelamur
Zarejestrowany: 22-02-2010 11:02 .
Posty: 3921
2010-11-12 13:31:32
12 listopada 2010 13:31 | ID: 326833
Aha i jeszcze...Ja preferuję takie z ketchupem zaś mąż lubi dość obficie osolone ;0)
-
72
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:32:56
12 listopada 2010 13:32 | ID: 326837
Sonia napisał 2010-11-12 13:24:17annas82 napisał 2010-11-12 13:18:19Sonia napisał 2010-11-12 13:15:08Ja dziś chcę zrobić talarki. Chyba zrobię takie grubsze, w rękawie:))) Frytki mieliśmy przedwczoraj:)
A jak je robisz, jesli mozna zapytać?
Kroję ziemiaki w kółka, czyli talarki. Wyglądają jak chipsy, tylko grubsze. Posypuję przyprawą do ziemiaków, jarzynką, lub wegetą. Dodaję łyżeczkę oliwy, lub zwykłego oleju. Zawijam w rękaw i po piekarnika. Piekę jakieś 40-50 minut, aż do złotego koloru. Podaję jak frytki:)
Na taki pomysł bym nie wpadła, a to takie proste. Kobieto, z nieba mi spadłaś
.
Muszę to jutro wyprubować:)
A w jakiej temperaturze pieczesz?
-
73
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:33:46
12 listopada 2010 13:33 | ID: 326838
Gapa ze mnie. Skoro do złotego koloru, to pewnie na oko, trzeba przypilnować
.
Jeszcze raz dzieki!
-
74
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-11-12 13:36:18
12 listopada 2010 13:36 | ID: 326839
annas82 napisał 2010-11-12 13:33:46Gapa ze mnie. Skoro do złotego koloru, to pewnie na oko, trzeba przypilnować
.
Jeszcze raz dzieki!
Jakieś 175-180 stopni:)))) Najpierw tak z 20 minut do 150 stopni, żeby "przeszły" i zmiękły a potem podkrecam:))) W ciągu 50 minut można wyczarować naprawdę dobre jedzonko:)))
-
75
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-11-12 13:37:51
12 listopada 2010 13:37 | ID: 326840
Aniu, możesz jeszcze dodać do ziemiaczków pierś z kurczaka, pokrojoną w kostkę. Niezadużąż,żeby się zdążyła przesmażyć:))) Albo wędlinkę;)
-
76
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:39:59
12 listopada 2010 13:39 | ID: 326841
Dzieki Soniu!
Ale ja naprawdę jestem zakręcona, teraz czytam co napisałam wcześniej i sama z siebie sie śmieje
-
77
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:41:07
12 listopada 2010 13:41 | ID: 326842
Debris napisał 2010-11-12 13:31:01pchelka napisał 2010-11-12 13:27:08Debris napisał 2010-11-12 13:20:48i znowu mi wątek Ali ochotę na frytki narobił :)))
mam to samo
weź zrób i podrzuć mi do sklepu
Trochę mi nie po drodze, ale chyba się poświęcę... ale ewentualnie w przyszły weekend, bo "skul" mam
-
78
usunięty użytkownik
2010-11-12 13:41:37
12 listopada 2010 13:41 | ID: 326844
Sonia napisał 2010-11-12 13:37:51Aniu, możesz jeszcze dodać do ziemiaczków pierś z kurczaka, pokrojoną w kostkę. Niezadużąż,żeby się zdążyła przesmażyć:))) Albo wędlinkę;)
Napewno też spróbuje
-
79
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-11-12 13:52:25
12 listopada 2010 13:52 | ID: 326851
annas82 napisał 2010-11-12 13:41:37Sonia napisał 2010-11-12 13:37:51Aniu, możesz jeszcze dodać do ziemiaczków pierś z kurczaka, pokrojoną w kostkę. Niezadużąż,żeby się zdążyła przesmażyć:))) Albo wędlinkę;)
Napewno też spróbuje
Ja dziś będę działać:)))
-
80
usunięty użytkownik
2010-11-12 14:43:34
12 listopada 2010 14:43 | ID: 326919
Ja wlasnie smaze :)
Frytki to jedynie z ziemniaczkow, a nie jakies gotowe blee