-
1
usunięty użytkownik
2009-06-17 19:57:36
17 czerwca 2009 19:57 | ID: 30748
może paszteciki - w sumie możesz dać do środka wszystko: farsz z mięsa mielonego, pieczarek albo kapusty z grzybami
-
2
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2009-06-17 20:37:05
17 czerwca 2009 20:37 | ID: 30762
kiedyś gdzieś jadłam przepyszne francuskie rogaliki z czekoladą w środku-niebo w gębie...:)
-
3
usunięty użytkownik
2009-06-17 21:59:53
17 czerwca 2009 21:59 | ID: 30810
a ja robiłam koperty z gruszką (kawałkiem nie całą :) ) w środku na wierzchu posypane brązowym cukrem pycha!
-
4
kaskur
Zarejestrowany: 26-01-2009 09:54 .
Posty: 6450
2009-06-17 22:26:29
17 czerwca 2009 22:26 | ID: 30814
rurki z kremem pychotka ;-)
-
5
Bulinka
Zarejestrowany: 18-02-2009 22:24 .
Posty: 2779
2009-06-17 22:59:17
17 czerwca 2009 22:59 | ID: 30823
Rogaliki półfrancuskie z marmoladką w środku
-
6
misiek
Zarejestrowany: 04-04-2008 22:44 .
Posty: 1182
2009-06-18 20:47:24
18 czerwca 2009 20:47 | ID: 30949
dużo rzeczy ja kiedyś robiłem np. wieprzowinę w cieście francuskim polecam.
-
7
kaskur
Zarejestrowany: 26-01-2009 09:54 .
Posty: 6450
2009-06-18 20:51:02
18 czerwca 2009 20:51 | ID: 30958
ooo misiek kucharzem, no no :-)
-
8
mamaHani
Zarejestrowany: 04-11-2008 11:00 .
Posty: 271
2009-06-18 20:52:25
18 czerwca 2009 20:52 | ID: 30963
Odpowiedź na #7
Oj dzieki wam kochani, a jak sie robi te rurki z kremem?
-
9
usunięty użytkownik
2009-06-18 20:58:48
18 czerwca 2009 20:58 | ID: 30984
kaskur napisał 2009-06-18 20:51:02 ooo misiek kucharzem, no no
Człowiek wielu talentów...
Misiek, dawaj przepis jak sobie przypomnisz.
-
10
usunięty użytkownik
2009-06-18 20:59:54
18 czerwca 2009 20:59 | ID: 30990
Jadłam kiedyś u znajomych takie ciacha francuskie z nadzieniem ze słodkiego twarożku. To było pyszne dopiero....
-
11
kaskur
Zarejestrowany: 26-01-2009 09:54 .
Posty: 6450
2009-06-18 21:04:54
18 czerwca 2009 21:04 | ID: 31001
Jeżeli masz już gotowe ciasto to nawijasz na specjalne formy w kształcie rurek do piekarnika i pieczesz, potem nadziewasz co ci wpadnie w rękę, ja np. robiłam galaretkę i krem do tortów i po trochu każdego do środka. Wychodziły takie dwusmakowe.
-
12
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2009-11-27 13:38:33
27 listopada 2009 13:38 | ID: 83798
A możecie podać jakiś przepis np. na mięso w cieście francuskim, tak aby się nadawało na obiad. Do ziemiaków? Samo?Do frytek?
-
13
usunięty użytkownik
2009-11-27 13:42:31
27 listopada 2009 13:42 | ID: 83802
gdzieś mam przepis na ślimaczki francuskie. ale gdzie????
-
14
Bartt
Zarejestrowany: 06-05-2009 22:23 .
Posty: 5452
2009-11-27 14:22:41
27 listopada 2009 14:22 | ID: 83869
Można zrobić takie małe "pierożki" w środku ze smażoną cebulą, ew. plasterkiem kiełbasy.
-
15
usunięty użytkownik
2009-11-27 14:30:12
27 listopada 2009 14:30 | ID: 83872
Moja Siostra robi "koperty" z pasztetową i smażona cebulą. Takie paszteciki. Ale to jest lepsze na ciepło.
Ja kiedyś zrobiłam napoleonki.
-
16
usunięty użytkownik
2009-11-27 15:06:10
27 listopada 2009 15:06 | ID: 83881
ogólnie to smaka mi narobiłyście dziołchery