Sezon w pełni... owoców moc. Co robicie z gruszek?
25 lipca 2014 21:50 | ID: 1133890
Do zaprawiania to tylko kompoty.
Na bieżąco, to jemy surowe, wrzucamy do sałatek, ciast i deserków (w kawałkach i jako musy), pijemy kompociki.
25 lipca 2014 21:51 | ID: 1133892
Jesli gruszki są ''twarde'' robię kompt w słoiki. Jesli się rozpaciały, robię kompot na teraz, do wypicia:)
25 lipca 2014 21:53 | ID: 1133899
Kiedyś robiłam takie w occie, były wyśmieniete do kurczaka. Może jeszcze mam jakiś przepis. Trzeba było by poszperać..
28 lipca 2014 10:09 | ID: 1134185
Uwielbiam takie zapiekane w soku z cytryny, z bardzo dużą ilością ziarenek wanilii, wspaniale pasują do lodów.
28 lipca 2014 13:41 | ID: 1134225
Z takich małych gruszek robiłam kondyzowane w syropie z cukrem, cytryną i gożdzikami. Były wyśmienite nawet dla gości. Robiło sie je z ogonkami.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.