Od jakiegoś czasu chodzi za mną ta bomba kaloryczna w postaci pączka. Może ktoś zna niezawodny przepis?
3 stycznia 2014 21:08 | ID: 1061857
o nie. pączków smażyć to nie umiem. moja babcia dobre robiła. jak mam ochotę to kupuję w cukierni.
3 stycznia 2014 21:08 | ID: 1061858
kiedyś robiłam pączki z dodatkiem gotowanych ziemniaków . Były pyszne ...
3 stycznia 2014 21:09 | ID: 1061859
Szukałam dzisiaj przepisów, no i fajnie to wygląda ale ciekawa jestem jak w praktyce.
3 stycznia 2014 21:11 | ID: 1061860
Szukałam dzisiaj przepisów, no i fajnie to wygląda ale ciekawa jestem jak w praktyce.
ziemniaków w pączkach nie czujesz , a są one dłużej świeże ...
3 stycznia 2014 21:11 | ID: 1061861
|
Pączki Basia99999
Drożdże wymieszać z łyżeczką mąki, łyżeczką cukru i szklanką mleka, postawić do wyrośnięcia. Gdy wyrosną wlać do miski z mąką, dodać utarte z cukrem żółtka, dodać spirytus i wanilię, wyrobić ciasto. Dodać roztopioną margarynę, wyrobić i postawić do wyrośnięcia. Formować małe pączki nadziewając konfiturą. Układać na stolnicy posypanej mąką. Gdy wyrosnąć smażyć w gorącym tłuszczu. Po włożeniu pączków garnek przykryć, następnie odkryć, odwrócić pączki i dosmażyć z drugiej strony w odkrytym garnku. Lukrować, albo otaczać cukrem pudrem jeszcze gorące.
Z 1/2 kg. mąki wychodzi około 25 pączków. |
3 stycznia 2014 21:12 | ID: 1061863
robiłam wiele razy przepis sprawdzony,pączki pyszne
3 stycznia 2014 21:13 | ID: 1061865
Wiem że to zabrzmi strasznie głupio, ale po co do pączków dodaje się spirytusu?
3 stycznia 2014 21:13 | ID: 1061866
robiłam wiele razy przepis sprawdzony,pączki pyszne
Dzięki :)
3 stycznia 2014 21:14 | ID: 1061867
Wiem że to zabrzmi strasznie głupio, ale po co do pączków dodaje się spirytusu?
aby nie wsiąkały tłuszczu podczas smażenia
3 stycznia 2014 22:44 | ID: 1061894
Wiem że to zabrzmi strasznie głupio, ale po co do pączków dodaje się spirypączki nie wchłaniają w tedy tyle tłuszczu, zamiast alkoholu można dodać ocet
4 stycznia 2014 00:02 | ID: 1061917
Zawsze robię poczki z tego przepisu: http://zmagania-zmagania.blogspot.com/2013/02/paczki-doskonae.html
Jeszcze nigdy się nie zawiodłam :)
4 stycznia 2014 07:22 | ID: 1061929
Robiłam, ale jak mam ochotę to kupuje Wychodziły pyszne, ale nie miał kto jeść.....
4 stycznia 2014 10:48 | ID: 1061958
Kiedyś robiłam, wypiły mi tyle oleju, że szok.lWolę kupić te kilka sztuk na tłusty czawrtek.
4 stycznia 2014 19:37 | ID: 1062087
Pączki-No jasne przeciez karnawał się zaczął
4 stycznia 2014 20:31 | ID: 1062100
Pączki-No jasne przeciez karnawał się zaczął
Pączki są dobre zawsze ;)
4 stycznia 2014 20:40 | ID: 1062105
Ja robię z serka hamogenizowanego:) Pyszne są:) Szybkie i tanie:)
4 stycznia 2014 20:42 | ID: 1062106
ale mi smaka narobiłyście:D
4 stycznia 2014 20:45 | ID: 1062108
ale mi smaka narobiłyście:D
Juz nie pamiętam kiedy jadłam pączusie. Ale po tym watku też mam smaka;)))
4 stycznia 2014 22:01 | ID: 1062147
Ja robię z serka hamogenizowanego:) Pyszne są:) Szybkie i tanie:)
Poproszę o przepis :)
4 stycznia 2014 22:02 | ID: 1062151
ale mi smaka narobiłyście:D
Mi rownież , jutro robie paczki
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.