Co można zrobić z konserwy, oczywiście oprócz kanapek turystycznych. Kto ma jakiś pomysł i się nim podzieli?
3 grudnia 2013 17:42 | ID: 1050527
Jak masz mięsną konserwę, to możesz przysmażyć zawartość i dodać do zupy na przykład;)
3 grudnia 2013 17:42 | ID: 1050528
Może jakieś sałatki albo zapiekanki.
3 grudnia 2013 17:50 | ID: 1050531
Do bigosu nadają się , ale nie wszystkie.
3 grudnia 2013 19:29 | ID: 1050578
A ja znalazłam przepis na placki kolorowe.
Jajka, mleko mąka, m. ziemniaczana, marchewka, papryka żółta, mielonka mięsna, ser żółty zetrzeć, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz,keczap. Wszystko pokroić wymieszać i smażyć kolorowe placki na oleju.
3 grudnia 2013 19:54 | ID: 1050590
3 grudnia 2013 23:43 | ID: 1050658
Nie jadam konserw......nie chce brzydko pisać ale dla mnie są one ochydne...
4 grudnia 2013 01:48 | ID: 1050685
Nie jadam konserw......nie chce brzydko pisać ale dla mnie są one ochydne...
Mam takie samo zdanie na ten temat - od lat ich w ogóle nie kupujemy...
4 grudnia 2013 07:27 | ID: 1050703
A ja lubię - znalazłam takie mięsne smarowidło z tarczyńskiego, małe opakowanie, z kieliszkiem wina na etykietce, w słoiku, pomarańczowe wieczko,ma bardzo dobry skład. Jest dość drogie, bo małe opakowanie kosztuje ok8 zł ale warto, jeśli się lubi. W ogóle Jestem zdania, że lepiej zjesc mniej ale dobrej jakosci i ze smakiem.
4 grudnia 2013 08:34 | ID: 1050704
Nie jadam konserw......nie chce brzydko pisać ale dla mnie są one ochydne...
Swojego czasu miały popyt. Pod namiotem , na wyjazdach. Teraz już nie ma takiego problemu.
4 grudnia 2013 19:18 | ID: 1051127
Mój teść umnie świetne potrawy na konserwie wyczarować. Np zupę kartoflankę- ziemniaki i konserwa, a jaka smaczna! hehe Typowo wojskowa! Na rozgrzanie w zimę w sam raz
4 grudnia 2013 19:24 | ID: 1051132
maz mi tonami je zwozi...
pasztety, konserwy itp itd
4 grudnia 2013 19:32 | ID: 1051136
Nie jadam konserw......nie chce brzydko pisać ale dla mnie są one ochydne...
Bo o niektórych tak można pisać, ale można dostać takie pyszne jak kiedyś
4 grudnia 2013 20:34 | ID: 1051166
Nie kupuję konserw - to same konserwanty :(
4 grudnia 2013 20:54 | ID: 1051174
4 grudnia 2013 21:05 | ID: 1051179
Wiadomo, że za 4-5 złoty nie kupi się dobrej konserwy ale te droższe są dobre oczywiscie nie każda, ale bywają wyjątki. Sama mam kilka awaryjnie w lodówce. Jak nie mam nic na kanapki to dobra i konserwa.
5 grudnia 2013 06:47 | ID: 1051279
Nie uzywam takich konserw...
10 grudnia 2013 19:05 | ID: 1053543
można dodać do bigosu. bardzo smaczny
10 grudnia 2013 19:16 | ID: 1053551
Ja w ciąży uwielbiałam na kanapce konserwę turystyczną z ogórkiem konserwowym. Zachwycałam się smakiem :) Teraz jakoś konserwy omijam.
22 kwietnia 2020 13:55 | ID: 1462443
Hej. A ja lubie konserwy, ale tylko te dobrej jakości. Ostatnio kuowałem konserwy Fitmeat. I serio naprwdę sa dobre. Do tego producent zapewnia, że sa bez GMO i bez żadnych wyełniaczy. tylko mięsko i przyprawy. T można jeść. Fajne maja też masełka orzechowe mniam mniam
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.