Co robicie z pigwy? Co można z niej zrobić?
21 października 2013 15:20 | ID: 1032712
Ja znam pigwowca, który czesto mylnie nazywany jest pigwa.
21 października 2013 15:22 | ID: 1032714
Pigwa , kwaśniejsza od cytryny Można ją przetwarzać w słoiki ,konfitury itp Świetny dodatek do mięs i deserów Bogata w minerały: potas ,żelazo wit C....Czasem używam
21 października 2013 15:24 | ID: 1032717
Pigwa , kwaśniejsza od cytryny Można ją przetwarzać w słoiki ,konfitury itp Świetny dodatek do mięs i deserów Bogata w minerały: potas ,żelazo wit C....Czasem używam
Wszystko to święta prawda:-)Też czasem używam.Kurczaka np.piekę z pigwą.
21 października 2013 15:25 | ID: 1032718
Do herbaty dodaję.
21 października 2013 15:32 | ID: 1032729
U nas kiedyś rosły takie małe dzikie, bardziej jako krzewy ozdobne. Mają piękne kwiaty.
Duża porcja witaminy C oczywiście, w owocach. Naleweczki do cherbaty itp.
21 października 2013 15:46 | ID: 1032737
Nalewka z pigwy jest... pyszna!
21 października 2013 15:46 | ID: 1032739
Nalewka z pigwy jest bardzo dobra! Polecam
21 października 2013 15:47 | ID: 1032740
U nas kiedyś rosły takie małe dzikie, bardziej jako krzewy ozdobne. Mają piękne kwiaty.
Duża porcja witaminy C oczywiście, w owocach. Naleweczki do cherbaty itp.
to dokładnie jest pigwowiec....
21 października 2013 16:25 | ID: 1032772
Moja mama robi konfitury i dodaje do ciast
21 października 2013 16:38 | ID: 1032777
Do herbaty dodaję.
Moja teściowa zrobiła nam słoik pigwy. Teraz dodajemy do herbatki, pyszna jak z cytrynką :)
21 października 2013 20:13 | ID: 1032912
Moja Mama ma pigwowca. Nie lubię jego owoców...
21 października 2013 21:22 | ID: 1032939
Właśnie zalałam pigwę (pigwowca) spirytusem. Żeby posmakować to trochę czasu trzeba ok.pół roku. Pycha. Na surowo z cukrem do herbaty też robię. Bomba witaminowa na okres grypowy.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.