Kochani pytanie jak w tytule. Zostało mi pół sporego kabaczka. Smażony w panierce już jedliśmy. Co innego mogę z niego przyrządzić? Byle nie było zbyt drogie i pracochłonne :)
16 października 2013 21:40 | ID: 1030631
Cukinię dodaję do marokańskiego tadżinu, pycha!
A co to?
16 października 2013 22:10 | ID: 1030643
cukinia zapiekana, na pół, wydrążamy środek i wypełniamy np. mięsem mielonym z pieczarkami i papryką, na to np. ser i zapiekamy w pierkarniku. pycha:)
robię też placki z cukinii, cukinię tarkuję, dodaję mąkę, jajka, sól, mieszam wszystko i smażę na rozgrzanym oleju. placuszki są pyszne z sosem tzatziki:)
18 października 2013 21:06 | ID: 1031713
Cukinię dodaję do marokańskiego tadżinu, pycha!
A co to?
Tadżin to tradycyjna potrawa marokańska gotowana w naczyniu o takiej samej nazwie. Jagnięcina(ewentualniekurczak), warzywa,czyli cukinia, marchew, ziemniaczki, cieciorka, pomidory.. i 8 przypraw -imbir ,cynamom,kurkuma,kumin, papryka , kolendra, sól pieprz...wszystko gotowane powoli w tadżinie i podawane koniecznie z kaszą kuskus ...ja to uwielbiam, bo lubię kuchnie orientalną..często robię tadżin...
18 października 2013 21:56 | ID: 1031759
Cukinię dodaję do marokańskiego tadżinu, pycha!
A co to?
Tadżin to tradycyjna potrawa marokańska gotowana w naczyniu o takiej samej nazwie. Jagnięcina(ewentualniekurczak), warzywa,czyli cukinia, marchew, ziemniaczki, cieciorka, pomidory.. i 8 przypraw -imbir ,cynamom,kurkuma,kumin, papryka , kolendra, sól pieprz...wszystko gotowane powoli w tadżinie i podawane koniecznie z kaszą kuskus ...ja to uwielbiam, bo lubię kuchnie orientalną..często robię tadżin...
Jak dla mnie brmzi zbyt skomplikowanie :) Ale chętnie bym skosztowała, bo lubię próbowac nowych potraw!
18 października 2013 22:00 | ID: 1031766
Cukinię dodaję do marokańskiego tadżinu, pycha!
A co to?
Tadżin to tradycyjna potrawa marokańska gotowana w naczyniu o takiej samej nazwie. Jagnięcina(ewentualniekurczak), warzywa,czyli cukinia, marchew, ziemniaczki, cieciorka, pomidory.. i 8 przypraw -imbir ,cynamom,kurkuma,kumin, papryka , kolendra, sól pieprz...wszystko gotowane powoli w tadżinie i podawane koniecznie z kaszą kuskus ...ja to uwielbiam, bo lubię kuchnie orientalną..często robię tadżin...
Jak dla mnie brmzi zbyt skomplikowanie :) Ale chętnie bym skosztowała, bo lubię próbowac nowych potraw!
Tylko brzmi skomplikowanie, ale jest bardzo proste w wykonaniu..wszystko trzeba pokroić i do jednego gara wrzucić..i przyprawić,,cała filozofia...z checią bym poczęstowała,ale nie mam jak:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.