Dom Pełen RadościKategorie: Zainteresowania, Rodzicielstwo, Kulinaria Liczba wpisów: 88, liczba wizyt: 221647 |
Nadesłane przez: Gosia Jatczak dnia 02-02-2016 22:02
Witam was kochani. Wiem długo mnie nie było no ale czasami tak jest że brak czasu a to dzieci chore,drzewo było trzeba przygotować na zimę i jakoś zleciało. Mąż przyjechał z pracy i był z nami tylko miesiąc i znowu wyjechał na długo i sama z dziećmi , no ale daję radę muszę dla dzieci naszych. Synuś chodzi do szkoły 1 klasy a córcia od września do zerówki a pieniążki potrzebne,na pewno rozumiecie. No a teraz z przeziębieniem walczymy dobrze że mamy ferie to nie ma zaległości w nauce.
Obiecuję że będę do was zaglądać częściej pozdrawiam was.
Nadesłane przez: Gosia Jatczak dnia 16-12-2015 09:42
Witam kochani was.
Dawno mnie nie było no było dużo spraw ale i też święta nadchodzą, więc pierniczki zaczynamy robić wyszły pyszne polecam kochani wam.
Sa tak cudne chwile i dni przed świętami ja dzieci pomagaja robić pierniczki.
Ja wczoraj robiła z Kasia bo Wojtuś był na zajęciach angielskiego.
Była cudna zabawa i jaka słodka.
Polecam wam takie dni bo to wiąze więzi z rodziną....my czekamy na tatę o przyjeżdża do nas w poniedziałek i robimy mu niespodziankę pierniczki i choinę żywą tak żeby się poczół jaką ma wspaniałąrodzinkę i czeka z utęskieniem na niego. Bardzo go kochamy i dla nas musi wyjeżdżać.
po święta będzie z nami tylko 1 miesiąc, a potem wyjeżdża na 5 miesięcy,będziemy tęknić mocno bardzo mocno ale musi żeby dzieciom nic nie brakowało. Dobrze że w polsce są dobre ludzie i pomagają nam- tosą dobre i kochane mikołaje.
życze wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT i żeby każdy był z rodziną tak jak MY.
Przepis na pierniczki:
SKŁADNIKI
3 i 3/4 szklanki maki pszennej
250 g miodu sztucznego (ok. 1 szklanka)
100 g masła roślinnego
2 jajka
1 opakowanie przyprawy do piernika (30g)
2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.)
Masło i miód roztopić w rondelku . Z pozostałych składników i roztopionego miodu i masła wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na placek, wykrawać foremkami dowolne kształty. Piec w temperaturze 170-180*C przez ok. 8-10 minut.
2.)
Po ostudzeniu dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową lub lukrem.
Pozdrawia cieplutko.........
Nadesłane przez: Gosia Jatczak dnia 28-11-2015 19:40
Synuś miał w szkole andrzejki w szkole i poprosił żeby zrobić coś słodkiego wię mini pączki oj dzieci były szczęsliwe i wszystko zniknęło.