Nasze pyszności z grzybami - PRACE KONKURSOWEKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 9, liczba wizyt: 28536 |
Nadesłane przez: ULA 09-09-2010 19:55
boczniaki
cebula
kalafior romanesco
2 jajka
śmietana
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, gdy stanie się szklista dodajemy boczniaki pokrojone w romby. Dusimy wszystko 15 minut. Na koniec dodajemy kalafiora i dusimy pod przykryciem 5 do 10 minut. Potem ściągamy z ognia by ostygło. Gdy ostygnie całość mieszamy z jajkami i śmietaną. Ugotowany makaron (al dente) układamy w naczyniu żaroodpornym, na to wcześniej przygotowane boczniaki. Potem znowu warstwa makaronu i warstwa boczniaków. Całość posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy w temperaturze 200°C przez 30 minut.
Autor: Paweł Matusik
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści WMPG.1 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Kucharek! Masz czas tylko do 6 października 2010.