Składniki:
1 szklanka pełnoziarnistej kaszy kuskus
1 szklanka bulionu z kurczaka
koperek
mały zielony ogórek
8 łyżek greckiego jogurtu
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
opcjonalnie kilka ugotowanych na parze fasolek szparagowych do ozdoby
Przygotowanie:
- Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wrzącym bulionem, dostawiamy na 5 minut. Rozdrabniamy widelcem.
- Jogurt mieszamy z umytym i posiekanym koperkiem oraz startym na drobnych oczkach obranym ogórkiem zielonym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy i doprawiamy.
- Jogurt dodajemy do kaszy kuskus i starannie mieszamy.
- Sałatkę podajemy na posiekanym koperku, formując na dużej łyżce masę, delikatnie dociskamy i ,,zdejmujemy" z łyżki.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.10 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
Zamknij