Głosowanie na gotowanie - konkurs Familie.pl i "Naszego Olsztyniaka" (ZAKOŃCZONY!)Kategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 23, liczba wizyt: 114661 |
Nadesłane przez: ULA dnia 14-03-2010 14:38
Nadesłane przez: ULA dnia 13-03-2010 12:31
Karmelizowana pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-miętowym miód - 10 łyżek cukier puder 6 cytryn 1 kg piersi z kurczaka świeża mięta
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, następnie pokroić w grube paseczki. Zalać je w miodzie i pozostawić na 12h w lodówce. Następnie włożyć mięsko do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) do momentu aż będzie miało złocisty kolor. Wycisnąć sok z cytrynek wlać do małego rondelka,do soku wsypać cukier puder.Oczywiście tak aby smak sosu był słodko-kwaśny.Posiekać świeżą miętę i wsypać ją do sosu,lekko zagotować (sos powinien mieć konsystencję lekko gęstą).Gotować pierś rozłoĹżyć na półmisku, polać sosem, przybrać listkami mięty oraz cytrynką. Smacznego ;-) Danie ma naprawdę wspaniały, rzadko spotykany smak... Zachęcam do wypróbowania przepisu. Madzia Aby zagłosować na ten przepis, wyślij sms o treści NOLDN.9 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto.
Nadesłane przez: ULA dnia 10-03-2010 08:27