KulinariaKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 150, liczba wizyt: 323971 |
Nadesłane przez: Dunia 22-12-2013 12:19
Jeszcze jeden przepis na ulubione przez moją rodzinę śłedzie. Szczególnie przepada za nimi mój syn.
Składniki
3 wymoczone duże filetyśledziowe.
2 duże cebule
3 garście rodzynek
1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
1/2łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki naturalnego pieprzu
1łyżka miodu
olej
Na oleju podsmażyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę.
Dodać rodzynki, cynamon, tymianek i miód
Dodać przecier pomidorowy lub soku pomidorowego.
Jeżeli będzie za gęste dodać trochę wody.
Dodać sól i pieprz naturalny do smaku.
Ostudzić.
Filety pokroić w kawałki 2 cm.
Dodać do masy. Wymieszać i przełożyć do słoika.
Najsmaczniejsze są po 2-3 dniach gdy się przegryzą.
Uwaga! Masa musi być zimna, bo filety się rozpadną.
Adres URL wpisu
https://www.familie.pl/Blogi-0-0/b0p17679,Sledzie-po-sultansku.html
Adres URL bloga
https://www.familie.pl/Blogi-0-0/b807-1,Kulinaria.html