Ciasto:
- 1 kostka margaryny
- 3 żółtka (białka zostawić na wierzch)
- 1/2 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
Masa:
- 60 dkg twarogu przemielonego
- 3 całe jaja
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 budyń śmietankowy na 3/4 litra
- sok z cytryny
- 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki mleka
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać. Następnie ciastem, które powstanie wyłożyć spód i brzegi blachy. Wszystkie składniki na masę połączyć, zmiksować i wylać na ciasto. Ubić pianę z trzech białek i dodać 1/2 szklanki cukru. Dokładnie zmiksować. Następnie 15 minut przed końcem pieczenia ubitą pianę położyć na wierzch ciasta. Piec ok. 1 godziny.