Makaron z fasolkami z mięsem mielonym

Składniki

składniki:
25-30 dkg mięsa mielonego
pół opakowania makaronu rurki
duża garść fasoli szparagowej zielonej
duża garść fasoli szparagowej żółtej
pół puszki czerwonej fasoli
1 średnia cebula czerwona
2-3 łyżki oliwy
łyżka masła
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki śmietany 18%
2-5 łyżek mąki zwykłej
sól,pieprz,majeranek,otarta skórka z pół cytryny,natka pietruszki

Sposób przyrządzenia

Mięso mielone doprawić majerankiem,solą i pieprzem i uformować małe kulki.Obtoczyć w mące i smażyć na patelni na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu.Usmażone i wystudzone przekroić na pół.Makaron penne ugotować al dente w osolonej wodzie.Pod koniec gotowania dorzucić do gotującego się makaronu fasolki zieloną i żółtą.Odcedzić.Na osobnej patelni rozgrzać oliwę z masłem i dusić cebulę pokrojoną w cienkie plastry.W pojemniku wymieszać musztardę,śmietanę i skórkę z cytryny i dodać do cebuli.Dusić aż się połączą wszystkie składniki.Dodać czerwoną fasolkę i doprawić solą i pieprzem.Dodać 3 łyżki odcedzonej wody z makaronu,makaron i fasolki i dusić na patelni kilka minut.Posypać natką pietruszki