5 duzych cebul
500 g mąki
2 jajka
olej
cukier
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
keczup
1.Cebule obrać i pokroić na krążki o grubości 0,5 cm.Każdy z nich oprószyć z obu stron odrobiną przyprawy uniwersalnej,soli,cukru i pieprzu.Pozostawic na 2 godziny w chłodnym miejscu.
2.Z maki,jajek i 2 szklanek wody przygotować ciasto naleśnikowe,przypominające konsystencje gęstej śmietany. Doprawić solą,pieprzem i przyprawą uniwersalną do smaku.Dokładnie wymieszać.Odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce.
3.Na patelni rozgrzej olej.Krążki cebuli obtoczyć w przygotowanym cieście.Smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.Gotowe cebulki kłaść na papierowy ręcznik yak,aby ociekły nadmiar tłuszczu.Podawać na gorąco.Przed podaniem udekorować keczupem.Świetnie smakują z różnego rodzaju sałątami.