2 paczki krakersów po ok.180g
wiórki kokosowe
masło roślinne
mleko
cukier
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
masa:
100 g wiórków kokosowych
250 g masło roślinne
2 jaja
750 ml mleka
250 ml cukru (1 szklanka)
2 łyżki maki pszennej
3 łyżki maki ziemniaczanej
Masa:
2 żółtka wymieszać z 250 ml mleka i z całą mąką rozrobić na jednolita masę.
Cukier zagotować z 500 ml mleka, do gotującego się mleka wlać wcześniej wymieszaną mączną masę, wymieszać i gotować jak budyń. Odstawić do przestygnięcia. Dodać masło roślinne i wiórki kokosowe, zmiksować.
Wykonanie:
Do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą układać krakersy, na nie wykładać masę kokosową. Składników powinno wystarczyć na takie trzy przełożenia.
Na wierzchu deser posypać kakao lub kawą, ładnie wygląda też w połaczeniu z zieloną papają i orzeszkami.