2 łodygi rabarbaru
3 łyżki brązowego cukru
garsc malin (mogą być mrożone)
250g mascarpone
200ml jogurtu naturalnego
1-2 łyżeczki cukru waniliowego
cukier do smaku
około 10 biszkoptów do tiramisu lub zwykłych
Umyj rabarbar, odetnij końcówkę i obierz, a nstępnie pokrój na 1 cm kawałki. Ułóż rabarbar w rondlu, zalej 3 łyżkami wody , dodaj brązowy cukier i maliny. Przykryj i duś 5 minut, a następnie zdejmij pokrywkę i gotuj mieszając, aż powstanie gęsty kompot. Odstaw do ostudzenia.
Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, aż powstanie gładka masa. Dodaj cukier waniliowy i ewentualnie cukier do smaku.
W pucharku układaj warstwami kompot, biszkopty i masę mascarpone, kończąc na kompocie.
Smacznego!