-pół kg.mięsa mielonego z indyka (lub innego wedle upodobań)
-2 jajka
-posiekany szczypiorek
-2 marchewki pokrojone w małą kosteczkę
-5 łyżek kaszy manny
-cebulka pokrojona w kostkę
-koncentrat pomidorowy (lub świeże pomidory)
-pieprz,sól
-kostka rosołowa
-mąka do obtoczenia pulpetów
-woda
Mięso wymieszać z cebulką,, szczypiorkiem, kaszą manną, jajkami, doprawić do smaku.
Uformować pulpeciki obtaczając je w mące.
W garnku zagotować wodę, wrzucić marchewkę, kostkę rosołową i delikatnie dodawać pulpety.
Po 10 minutach minutach dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze ok. 15 minut.
Na koniec doprawić do smaku sos i zabielić mąką z odrobiną śmietany.
Można też posypać pulpety koperkiem,lub natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!!!!!