-wafle ryżowe
-serek malinowy
-owoce sezonowe(czereśnie,banany,truskawki,gruszki,winogrona...)
-ugotowane jajka
-świeży szczypiorek
-świeża papryka,pomidory,ogórek-w zależnosci od upodobań kulinarnych maluszka
-żółty ser
-twarożek naturalny
Kanapeczki na waflach ryżowych,prócz tego,że są zdrowe, kuszą wielobarwną tęczą kolorów.
Mój synek je uwielbia.
Proponuję,by przygotować je wg własnego pomysłu,biorąc pod uwagę ulubione smaki dziecka.
Można nałożyć na nie np.serek malinowy i ozdobić je owocami.
Inna wersja to przygotowanie pasty jajecznej ze szczypiorkiem.
Pastę przygotowujemy siekając ugotowane jajka,i świeży,umyty szczypiorek,najlepiej z własnej działeczki.
Do tego dodajemy łyżkę twarożku naturalnego i mieszamy delikatnie.
Pastę nakładamy na kanapkę.
Bardziej pospolitą wersją,bardzo lubianą przez maluszki, jest nałożenie plasterka żółtego sera,
plasterka jajeczka i posypanie drobno posiekaną papryką czerwoną.Można oczywiście także użyć chudej
wędlinki.
Bardzo zachęcam do przygotowania takich kanapeczek.Jeśli wspólnie przygotujecie je z dzieckiem, będzie
to także wspaniałą zabawą i jedną z propozycji na spędzenie czasu.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!