3 kostki rosołowe
kilka kromek czerstwego chleba
1 serek topiony bez dodatków
10 dag sera żółtego (niekoniecznie)
natka pietruszki
sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa
Przepis na tę bardzo prostą, idealną jako lekki, postny obiad zupę dostałam od szwagierki. U niej posmakowałam tego dania i zaraz na drugi dzień zrobiłam chlebową na obiad:)
Do garnka wrzucamy 3 kostki rosołowe, pokruszony chleb, pokrojony serek topiony oraz ser żółty pokrojony w drobniutką kosteczkę.
Wszystko to zalewamy wodą - ok. 3 litrami. Gotujemy do rozpuszczenia się serka i chleba. Jeśli do zupy dodamy także skórki mogą się one do końca nie rozgotować. Mi akurat to nie przeszkadza, a sprawia, że zupa jest troszkę bardziej sycąca.
Zupę doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego!