Pierś z kurczaka z warzywami

Składniki

1 szt. fileta z kurczaka;
0.5 kg pieczarek
1 szt. czerwonej papryczki;
1 szt. cebulki;
bułka tarta;
jajka ( ok. 2 szt)
olej (pierwszego tłoczenia :P)
przyprawy (firmy nie będę reklamował)
ziemniaczki (frytki); wg. uznania;

Sposób przyrządzenia

Tak więc na początek (oczywiście wszystko świeże, umyte, obrane), cebulkę kroimy na drobną kosteczkę i lekko podsmażamy na wolnym ogniu na patelni dorzucając małe kostki pokrojonej papryczki po chwili drobno pokrojone pieczarki – to wszystko mieszamy co pewien czas aż do usmażenia.

Pozostawiamy do wystygnięcia. Pierś z kurczaka kroimy na paski (długość obojętna a szerokość ok. 1 cm), według smaku przyprawiamy (ok. 1 godz. przed smażeniem) i smażymy w panierce bułki tartej z przyprawami (normalnie jak schaby :) )


Tak usmażone paski fileta układamy do brytfanki przekładając każdą warstwę naszym farszem cebulkowo-paprykowo-pieczarkowym; pamiętając aby na wierzchu również zakończyć naszym farszem C-P-P.