1 torebka ugotowanego ryżu
1/2 czerwonej niedużej papryki
1/2 średniego ogórka sałatkowego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki ananasa
1/2 średniej czerwonej cebulki
10-15 dag wędzonej piersi z indyka w kawałku
Sos:
2 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary
2 łyżki jogurtu bałkańskiego
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki naturalnego pieprzu
2 łyżeczki żółtego curry ( do smaku)
Przygotowanie sosu polega na zmieszaniu wszystkich składników.
Wcześniej wstawiamy ryż aby się ugotował.
Paprykę, cebulkę, ogórek i ananasa kroimy w kostkę.
Dodajemy do przygotowanego sosu.
Dodajemy kukurydzę i pokrojoną pierś indyczą.
Mieszamy i dodajemy ostudzony ryż. Ponownie mieszamy.
Jest pyszna!!!