RYBA PO JAPOŃSKU

Składniki

1 kilogram ryby panga pokroić w grubą kostkę

1 słoik papryki konserwowej pokroić wkostkę

3dużecebule

w kostkę

1 słoik ogórkówkonserwowych w kostkę

Rybę usmażyć w cieście( 4 jajka + mąka+ wegeta ciasto musi być gęste)

SOS:

2 szkl wody

2 łyżki cukru

4 łyżki keczupu ostrego

0,5 szklanki oleju

1przecier pomidorowy mały słoik

4 łyżki octu winnego

szczypta soli

liść laurowy

3ziarenka ziela angielskiego

Sposób przyrządzenia

Wszystko zagotować oprócz cebuli papryki i ogórków Po wyłączeniu dodać cebulę  i zostawić do

przestygnięcia.

 

Po wystudzeniu ryby dodać ogórki paprykę pokrojone w kostkę, dodać sos wymieszany z cebulą. Odstawić do lodówki na noc.