RYBA PO JAPOŃSKU

Składniki

1 kg ryby

Ciasto:

2 szkl. mąki
2 jajka
2 łyżki wegety
1 szkl wody

Zalewa:

2 szkl wody
1/2 szkl oleju
4 łyżki cukru
1 przecier pomidorowy
4 łyżki keczupu
3 łyżki octu

Warzywa:

4 duże cebule
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych

Sposób przyrządzenia

Rybę pokroić na małe porcje i obsypać wegetą. Z podanych składników zrobić ciasto i obtaczać w nim rybę i usmażyć.  

Warzywa pokroić w piórka.


W naczyniu układamy warstwami. warzywa-rybę-warzywa aż do wyczerpania. Górną i dolną warstwę powinny stanowić warzywa. Gotujemy zalewę i gorącą zalewamy ułożoną rybę. Przykryć folią aluminiową i odstawić na trzy dni w chłodne miejsce.


                                  Smacznego!