1 kg ryby
Ciasto:
2 szkl. mąki
2 jajka
2 łyżki wegety
1 szkl wody
Zalewa:
2 szkl wody
1/2 szkl oleju
4 łyżki cukru
1 przecier pomidorowy
4 łyżki keczupu
3 łyżki octu
Warzywa:
4 duże cebule
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych
Rybę pokroić na małe porcje i obsypać wegetą. Z podanych składników zrobić ciasto i obtaczać w nim rybę i usmażyć.
Warzywa pokroić w piórka.
W naczyniu układamy warstwami. warzywa-rybę-warzywa aż do wyczerpania. Górną i dolną warstwę powinny stanowić warzywa. Gotujemy zalewę i gorącą zalewamy ułożoną rybę. Przykryć folią aluminiową i odstawić na trzy dni w chłodne miejsce.
Smacznego!