1 puszka mleka skondesowanego słodzonego
1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej
kostka masła
duże opakowanie wafli tortowych
Puszkę z mlekiem wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy około godziny. Wodę w trakcie gotowania należy dolewać by cała puszka była zanurzona. Puszkę po ugotowaniu wyjąć i ostudzić i dopiero otworzyć, wsypać kawę i wymieszać.
Masło rozetrzeć i stopniowo dodając masę z puszki cały czas mieszamy.
Wafle przekładamy kremem, zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Masę przed dodaniem kawy można podzielić na trzy części i każdą smakowo "doprawić" według swojego uznania(np. dodając kakao, wiórki kokosowe, likier czekoladowy lub kawowy, capuccino, starte orzechy, żelki itp.)
Można też wafle przekładać masą na zmianę z nutellą