MUSUJĄCĄ SANGRIA SYLWESTROWA

Składniki

• czerwone wino ( Twoje ulubione_
• 5 sztuk kwiatów konopi
• 2 łyżki cukru pudru
• czerwone wino
• sok pomarańczowy
• gazowana woda mineralna
• kilka listków mięty

Sposób przyrządzenia

Połączenie pikantnego soku pomarańczowego, gazowanej wody i ziemistego czerwonego wina jest po prostu niesamowite !!
 
Ten przepis na sangrię jest jednocześnie słodki, kwaśny i musujący. A na tym jeszcze nie koniec !
Element, który sprawi, że napój ten będzie wspominany przez kolejne pokolenia. Tym elementem jest Tiborszallasi czyli węgierska odmiana Cannabis Sativa bogata w CBD. ( https://konopnapoznan.pl/herbata-z-konopi/544-tiborszallasi-suszone-kwiaty-cbd-20g.html)
 
 
W tym przepisie połączymy sok pomarańczowy z ulubionym czerwonym winem i syropem zrobionym z kwiatostanów konopi
Aby stworzyć syrop konopny, potrzebujesz ok. 5 sztuk kwiatów konopi oraz cukier puder.
Kwiaty konopi zalej letnią wodą w ilości ok 1/5 szklanki. Po nasączeniu wodą dodaj ok. 2 duże łyżki cukru pudru i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Całość należy zblendować, aż powstanie konsystencja gęstego syropu.
W razie potrzeby dodaj przefiltrowaną wodę do uzyskania odpowiedniej gęstości.
 
Pozostałe składniki:
• czerwone wino
• sok pomarańczowy
• gazowana woda mineralna
Przelej do osobnego dzbanka i wymieszaj tak, aby połączyć składniki.
Gdy napój będzie schłodzony przelej do ulubionych szklanek lub kieliszków, udekoruj np. kawałkiem pomarańczy, następnie powoli wlewaj ok. 1 łyżeczkę syropu konopnego na górę napoju. Na sam koniec możesz dodać kilka listków mięty.
 
Jeśli chcesz uzyskać jednolity napój, przed dekorowaniem wymieszaj całość łącznie z syropem konopnym.
Ta wersja Sangrii jest słodka, kwaśna i cierpka z delikatną nutą terpenów konopnych. Woda gazowana dodaje jej miłego musującego akcentu.