Syrop konopno - malinowy

Składniki

4 gramy suszu konopnego z malinami
3 szklanki cukru pudru
3 szklanki wody
3 łyżki gliceryny roślinnej
Garnek z dziubkiem
Sito
Gaza

Sposób przyrządzenia

Sporządzanie własnego domowego syropu konopnego jest łatwe, a gdy już go masz, możesz go używać we wszelkiego rodzaju niesamowitych przepisach.

To pomysł na słodki, ale zdrowy dodatek konopny w Twoim domu.

Porcje: około 250 ml
 
1. Wlej wodę do garnka i delikatnie zagotuj.
2. Teraz dodaj suszu konopnego z malinami  i cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
3. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Zmniejsz trochę ogień, aż lekko się zagotuje i dodaj glicerynę.
5. Mieszaj całość przez 10 minut. Powinno teraz zgęstnieć.
6. Zdejmij garnek z kuchenki i pozwól syropowi ostygnąć.
7. Włóż gazę do durszlaka, przytrzymaj nad pojemnikiem i wlej przez niego syrop z konopi . To usunie wszelkie resztki materiału roślinnego.
8. Przechowuj w lodówce.
 
Twój syrop jest gotowy !