• piersi z kurczaka- 2 sztuki
• pomidory krojone w puszce Łowicz- 1 puszka
• cebula- 1 sztuka
• czosnek- 2 ząbki
• kapary- 2 łyżki
• jogurt naturalny- 2 łyżki
• słodka papryka, oregano, sól- po 1 łyżeczce
• pieprz- szczypta
• oliwa z oliwek- 2 łyżki
Piersi (większe przekroić wzdłuż na pół, a te mniejsze zostawić w całości) zamarynować w odrobinie oliwy z papryką, solą, oregano, sprasowanym czosnkiem oraz szczyptą pieprzu, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie dodać drobno posiekaną cebulę. Kiedy piersi są już z dwóch stron zarumienione, wlać pomidory krojone i poddusić 3-4 minuty. Do jogurtu naturalnego wlać 2 łyżki sosu pomidorowego, wymieszać i przelać na patelnię z mięsem, połączyć całość. Posypać kaparami.