Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois

Składniki

1/2 kg czerwonej papryki
100 g orzechów macadamia Kresto
100 g orzechów nerkowca Kresto
1 słoiczek anchois Mayflower
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
7 łyżek oleju Rapso
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia

1. Paprykę oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę  i podsmażyć na rozgrzanym oleju  - ok. 5 minut.

2.  Po tym czasie dodać orzechy i smażyć całość do lekkiego zarumienienia, pamiętając przy tym o częstym mieszaniu.

 3. Dodać na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz ćwiartki czosnku i podsmażać aż do momentu zeszklenia.

4.  Zawartość patelni przesypać do miski i dokładnie zblendować. Pastę przechowywać można w zamkniętym opakowaniu w lodówce ok. 1 tygodnia.

5.  Pastę można podawać z pieczywem i anchois.