Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem
Składniki
4 porcje
• chrzan Krakus - 4 łyżki
• ogórki korniszony z czosnkiem Krakus - 8 szt.
• wołowina (np. antrykot) - 440 g
• bułka - 4 szt.
• sałata karbowana - 4 liście
• oliwa z oliwek - 3 łyżki
• szczypta soli i pieprzu
Sposób przyrządzenia
- Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
- Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
- Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
- Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.