• mleko kokosowe- 400 ml
• woda- 200 ml
• truskawki- 200 g
• tapioka- 60 g
• cukier- 1 łyżeczka
• sok z cytryny- 1 łyżka
• czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą - 1 słoik
Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu- często mieszając- do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się o połowę krócej), aż ziarna staną się przeźroczyste, a następnie ostudzić. W międzyczasie truskawki pokroić na małe kawałki. Na dno pucharka wylewać kolejno warstwy czekodżemu, tapioki, truskawek, tapioki. Na wierzch dodać dwie łyżeczki czekodżemu.