Porcja na 2-3 os.
Składniki:
Oliwki – 20 szt.
Świeży szpinak – 1/2 opakowania
Pomidorki koktajlowe – 1 opakowanie
Uszka z pieczarkami JAWO 1 op.
Sos:
Oliwa z oliwek 150ml
Musztarda 2 łyżki
Ocet winny 50 ml
Czosnek 2 ząbki
Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Uszka ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W tym czasie umyj liście szpinaku, pokrój pomidorki na połówki, a oliwki w talarki. Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku, następnie na szpinak wyłóż ugotowane uszka, pomidorki i oliwki. W osobnym naczyniu przygotuj sos – wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i polej nim ułożoną na talerzu sałatkę.
Wskazówka: Aby uzyskać jeszcze bardziej sycące danie, sałatkę można serwować z sosem śmietanowo-ziołowym, oprószoną tartym serem żółtym. jawo.pl Gotowe! Smacznego!