Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą

Składniki

• Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz
• 600 g schabu bez kości
• 70 g kaszy jaglanej (waga suchej)
• łyżeczka mielonej papryki ostrej
• 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
• 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz
• łyżka oleju rzepakowego
• cebula czosnkowa
• 3 ogórki kiszone
• łyżka posiekanego koperku

Sposób przyrządzenia

Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik sosu. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły.