Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Składniki

• mąka tortowa 500g
• masło 250g
• cukier puder 100g
• cukier kryształ 100g
• jajko 1 sztuka
• żółtka 2 sztuki
• sól szczypta
• proszek do pieczenia szczypta
• serek kremowy 500g
• cukier waniliowy 1 opakowanie
• śmietana 36% 150g
• cukier 50g
• skórka z cytryny i pomarańczy
• mieszane bakalie 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj.
Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 160stC na złoty kolor.

Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.

Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.