Mielone z dynią

Składniki

- 450g mielonego indyczo-wieprzowego
- 100g sera żółtego
- jajko
- 3 łyżki otrębów pszennych
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 szklanka startej dyni
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- sól i pieprz

- olej roślinny (do smażenia)

Sposób przyrządzenia

Ser żółty i dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Ciasto jest dość rzadkie, nakładałam na patelnię łyżką. Smaż na małej ilości oleju roślinnego.
Wyszło 12 kotletów. Bardzo fajny smak, nie powiem że słodkie, ale takie delikatne! Syn (2lata) zjadł 3 kotlety!:)

Uwaga! Łatwo je przypalić, więc nie odchodź daleko od patelni;)

Podawaj z ulubionymi dodatkami.