Tagiatelle z cukini z mięsem mielonym

Składniki

2 małe młode cukinie
30 dag mięsa mielonego
1 mała cebula
1 marchewka
pietruszka
sól,pieprz,koncentrat pomidorowy,czosnek 2 ząbki.

Sposób przyrządzenia

Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojona w kostkę,przeciśnięty czosnek.Dodajemy startą na grubych oczkach marchew i mieso mielone.Podlewamy odrobina wody i dusimy.Doprawiamy do smaku solą pieprzem.Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.Cukinię myjemy ,nie obieramy ze skórki.Przekrawamy na cztery i wykrawamy środki.Obieraczką kroimy cienkie szerokie paski i dusimy w odrobinie wody z solą,aż paseczki zmiękną.Na talerzu układamy tagiatelle z cukiny i polewamy sosem z mięsem mielonym.Cukinia zastępuje makaron,z mięsem mielonym smakuje wyśmienicie.Lekka potrawa w sam raz na upalne ciężkie dni.Polecam smacznego.