8 białek
3 żółtka
20 dag cukru
15 dag orzechów mielonych
15 dag orzechów siekanych
10 dag wiórek kokosowych
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
puszka brzoskwiń
2 budynie śmietankowe
2 galaretki brzoskwiniowe
Ciasto:
Z białek ubic pianę, dodać cukier potem żółtka. Na końcu bakalie wymieszane z mąka i proszkiem. Upiec dwa placki.
Krem:
Z brzoskwiń odlać sok i zagotowac z 3 łyzkami cukru kryształu. Dwa budynie rozpuścić w 3/4 szklanki wody, dac łyzkę mąki pszennej i 5 żółtek. Ugotowac budyń. Galaretki rozpuścić w 3 szkalnkach wody.
Przełożenie:
Placek z bakaliami- krem- placek z bakaliami- krem- brzoskwinie- galaretka