1/ 5 jajek
2/ 2 i 1/2 szklanki mąki
3/ 1 szklanka cukru
4/ 1 kostka margaryny Kasia
5/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
6/ 1 szklanka oranżady lub wody gazowanej
7/ 2 łyżki kakao i 2 łyżki mąki
8/ cukier waniliowy
Margarynę rozpuścić i ostudzić, z jajek ubić kogel mogel z cukrem i cukrem waniliowym, mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych jajek dodawać mąkę, oranżadę i płynną Kasię mieszając aż zrobi nam się jednolita masa.
Masę dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy 2 łyżki kakao a do drugiej 2 łyżki mąki.
Prodiż smarujemy margaryną i wlewamy na jego środku przemiennie masy. Pieczemy.
Po upieczeniu wierzch ciasta możemy posypać cukrem pudrem lub zalać rozpuszczoną gorzką czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi...
SMACZNEGO !!!