Torcik "Czekoladowe Serce"

Składniki

Składniki na biszkopt:

• 2 czubate łyżki kako
• 250 g masła
• 1,5 szkl cukru
• 0,5 szkl mleka
• 4 jajka
• 1,5 szkl mąki
• 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia



Składniki na masę:

• 500 ml śmietany kremówki 30%
• 2 tabliczki gorzkiej czekolady oraz 2 tabliczki mlecznej czekolady


Ponadto:

• Batoniki WW/Kit Kat białe lub czekoladowe (około 10 sztuk, zależnie od wielkości formy)
• M&msy dwa duże opakowania

Sposób przyrządzenia

Biszkopt:

Kakao, masło, cukier oraz mleko zagotować w garnuszku. Wystudzić, a następnie dodać żółtka i mąkę, zmiksować. W oddzielnym naczyniu ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Przelać do formy o
średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Ostudzić, przekroić na 3 blaty.

Masa:

Śmietanę zagotować w garnuszku. Po zagotowaniu zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę i odstawić do jej rozpuszczenia, co pewien czas mieszając. Przestudzić. Schłodzić w lodówce kilka godzin, a następnie
ubić za pomocą miksera na gęstszą masę.

Blaty biszkoptu przełożyć masą, zostawiając trochę masy na wierzch i boki. Boki tortu obłożyć batonikami, a wierzch posypać m&msami. Torcik obwiązać wstążką.

Smacznego :)